Αποχαιρετάμε το 2021, με τις αγαπημένες σας αναρτήσεις!

Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες το familytime.gr είχε μόλις ξεκινήσει το διαδικτυακό του ταξίδι, ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες στιγμές και  εμπειρίες! Σε αυτή τη διαδρομή, η αγάπη και η στήριξη σας πραγματικά συγκινούν και αποτελούν κινητήρια δύναμη, για να συνεχίσει το familytime.gr να είναι ένα από τα αγαπημένα σας ενημερωτικά sites.

Το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως σίγουρα υπήρξαν και όμορφες στιγμές… ας εστιάσουμε λοιπόν σε αυτές! Μια νέα χρονιά είναι μποροστά μας και οφείλουμε να την υποδεχτούμε με αισιοδοξία και ελπίδα! Τα καλύτερα έρχονται!

Οι αναρτήσεις λοιπόν που σας άρεσαν πολλές, κάποιες όμως ξεχώρισαν περισσότερο… και αξίζει να τις θυμηθούμε:


Νότιο Κρητικό ή Λιβυκό; Το πέλαγος με τα δύο ονόματα!

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή εδώ τη χώρα που την αγαπάμε πολύ, συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράδοξες καταστάσεις, άλλοτε για γέλια, άλλοτε για κλάματα, αλλά σίγουρα και για προβληματισμό.

Νότιο Κρητικό Πέλαγος

Από τότε που πηγαίναμε σχολείο εμείς, αλλά και τώρα που πάνε τα παιδιά μας, αυτό που αναγράφεται στα βιβλία της Γεωγραφίας, αλλά και στους χάρτες που υπάρχουν σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, είναι ότι η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, λέγεται Λιβυκό Πέλαγος, ενώ στα Βόρεια της βρίσκεται το Κρητικό Πέλαγος!!!

Ποιο είναι το παράδοξο της υπόθεσης;

Η συνέχεια εδώ


Το κέντημα στο πέρασμα των χρόνων

Η Τέχνη του κεντήματος, είναι από τις παλαιότερες τέχνες, η οποία ήταν σημαντική για πρακτικούς λόγους, αφού ξεκίνησε με τη δημιουργία των ενδυμάτων και παράλληλα με την εξέλιξη του ανθρώπου, εξελίχθηκε και η μορφή του.

κέντημα

Στις μέρες μας το κέντημα, ίσως θεωρείται ως μια ενασχόληση βαρετή και ξεπερασμένη, αν και όλοι μας έχουμε κάποια κεντήματα από τα χέρια της μαμάς ή της γιαγιάς, σε κάποιο συρτάρι…

Η δική μου σχέση με το κέντημα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Το πρώτο μου “έργο” δημιουργήθηκε όταν πήγαινα στην πρώτη Δημοτικού και ήταν ένα μικρό καδράκι, σε χοντρό καμβά με ένα κουνελάκι, το οποίο όταν το βρήκα σε ένα συρτάρι πριν λίγα χρόνια το έβαλα σε μια κορνίζα, για να το έχω σαν ενθύμιο εκείνης της εποχής. Από τότε είχα κάνει κάποια κεντήματα με την καθοδήγηση και παρότρυνση της μητέρας μου, όμως για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια διαδικασία που δεν μου άρεσε, μου φαινόταν βαρετή και ένιωθα ότι όλα αυτά δεν είχαν κάποιο πρακτικό όφελος και απλά έχανα το χρόνο μου…οπότε σύντομα σταμάτησα να ασχολούμαι!

Η συνέχεια εδώ


Το παγωτό του Χειμώνα

Μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, είναι σίγουρα εκείνες οι σπάνιες φορές για το νησί μας, που σε πεδινές περιοχές έπεφτε χιόνι!

χιόνι με πετιμέζι

Η χαρά μας μεγάλη, γιατί θα πηγαίναμε για παιχνίδι στο χιόνι, θα έκλειναν τα σχολεία, έστω για 1-2 μέρες και γιατί θα απολαμβάναμε την αγαπημένη μας λιχουδιά! Χιόνι με πετιμέζι!!! Ή αλλιώς το παγωτό του Χειμώνα!!!

Η συνέχεια εδώ


Βούλα Λαδουκάκη, η ζωγράφος που μεταμορφώνει σπίτια και χωριά σε έργα τέχνης!

Όταν πριν καιρό είδα για πρώτη φορά, κάποιες τοιχογραφίες να κοσμούν εγκαταλελειμμένα σπίτια, σε απομακρυσμένα χωριά της Κρήτης, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν πόσο πολύ πρέπει να αγαπάει τον τόπο της αυτή η ζωγράφος, που θέλει να τον ομορφύνει περισσότερο! 

Η Βούλα Λαδουκάκη, ξεκίνησε να ζωγραφίζει στον τόπο που γεννήθηκε, στο Αντισκάρι, νότια της Μεσαράς, γράφοντας τη δική της ιστορία με τα πιο όμορφα χρώματα, χαρίζοντας σε όλους εμάς χαμόγελα αισιοδοξίας!

Η συνέχεια εδώ


K.AND. κοσμήματα, με την υπογραφή της Κατερίνας Ανδριγιαννάκη

Η είδηση, πριν λίγα χρόνια, ότι ένα κορίτσι από τα μέρη μας, χαράζει τη δική της μοναδική πορεία στο δύσκολο χώρο του κοσμήματος, ομολογώ ότι ήταν έκπληξη! Μια ευχάριστη έκπληξη!

Γαβαλάς

Η Κατερίνα, της Μαίρης και του Γιώργου Ανδριγιαννάκη από το Τυμπάκι, αποφάσισε να αλλάξει πορεία στην επαγγελματική της ζωή και να ακολουθήσει κάτι εντελώς διαφορετικό… να ασχοληθεί με το κόσμημα!

Η καλλιτεχνική της ευαισθησία κι η ανάγκη της για έκφραση, υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια του συζύγου της, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος διατηρούσε εργαστήριο κοσμημάτων από το 1994, που βρίσκεται στην πανέμορφη παλιά πόλη των Χανίων.

Η Κατερίνα εμπνέεται από την καθημερινότητα της γυναίκας και του άνδρα του σήμερα, που θέλουν να ξεχωρίσουν χάρη σε ένα κόσμημα.

Η συνέχεια εδώ


Η Κατερίνα Σταματάκη, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα!

Μετά από ένα “διάλειμμα” που κράτησε… 15 χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά στα μαθητικά θρανία, διεκδικώντας μια θέση στο όνειρο!

Κατερίνα Σταματάκη

Αποφοίτησε από το εσπερινό Λύκειο, έδωσε Πανελλήνιες και πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, απ΄όπου και αποφοίτησε πριν λίγες μέρες!

Ο λόγος για τη Κατερίνα Σταματάκη, από το Τυμπάκι Δ. Φαιστού, σύζυγο, μητέρα δυο παιδιών και εργαζόμενη! Μια γυναίκα πρότυπο για όλους!

Η συνέχεια εδώ


Οι τηγανητές πατάτες της γιαγιάς…

Τι να πει κανείς γι΄αυτό το φαγητό…πατάτες τηγανητές στην παρασθιά, τις λέμε στην Κρήτη! Ένα φαγητό τόσο απλοϊκό, αλλά γεμάτο νοστιμιά και όμορφες αναμνήσεις, αφού στις μέρες μας, ο τρόπος αυτός για το μαγείρεμα δεν συνηθίζεται!

Θυμάμαι όταν πηγαίναμε ξαφνική επίσκεψη στη γιαγιά, η απάντηση μας στο τι θέλουμε να μας μαγειρέψει, ήταν: “πατάτες τηγανητές στη φωτιά”! Προετοίμαζε η γιαγιά τη φωτιά, έβαζε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί και η μαμά στο μεταξύ καθάριζε τις πατάτες! Η πρώτη τηγανιά έφευγε, τσιμπολογώντας τις πατάτες με το χέρι, τι κι αν έκαιγαν, ήταν σκέτη απόλαυση!

Η συνέχεια εδώ


Όμως η στήλη που πραγματικά έχει αποσπάσει τα πιο θερμά σχόλια είναι οι συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς, Εκπαίδευση και Εκπαιδευτικοί!

Αριστείδης Σταυρακάκης

Γιώργος Αναγνωστάκης

Ελευθερία Παπαλαζάρου

Μαρία Ντισπυράκη

Μαρία Μαθιουδάκη

Χριστίνα Ξανθοπούλου

Στέλλα Λενακάκη

Μαρία Τσακαλίδου

Σχολιάστε