Συνταγή για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες!

Από κει που έλεγα ότι φέτος δεν θα έφτιαχνα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, τελικά δεν τα κατάφερα…Λύγισα…Μα να μη φουρνίσουμε φέτος, ίσα για να μυρίσει το σπίτι; Κάπως έτσι ήρθε και η ώρα να φτιάξουμε τους κουραμπιέδες μας!

Μετά λοιπόν από την επιτυχία της συνταγής για μελομακάρονα από την Εύα Παρακεντάκη, είπα να ακολουθήσω τη συμβουλή της να δοκιμάσω και τους κουραμπιέδες της!

Πρώτη φορά έφτιαξα κουραμπιέδες με βούτυρο κλαριφιέ, αυτό με την έντονη μυρωδιά, η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος το άρωμα ήταν αρκετά έντονο, όμως αφού κρύωσαν και τους ράντισα με το ανθόνερο, ισορρόπησε γεύση και άρωμα και οι εντυπώσεις από μικρούς και μεγάλους ήταν οι καλύτερες!

Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμη τους δικούς σας κουραμπιέδες, σας προτείνω να δοκιμάσετε τη συνταγή μας!

Κουραμπιέδες με 3 βούτυρα της Εύας, όνειρο!

Υλικά
-180 γρ φυτικό βούτυρο (φυτικό μαγειρικό λίπος)

-200 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος (κλαριφιέ βούτυρο το βρίσκουμε στα ψυγεία των S/M σε βάζο)

-300 γρ. Βούτυρο γάλακτος

-250 γρ. Άχνη

-1 Αυγό

-15 ml κονιάκ

-7 γρ. μπέικιν

-5 γρ. σόδα

-Βανίλια

–Ανθόνερο (σταγόνες)

-250 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

-1000- 1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άχνισμα
-2 πακέτα άχνη ζάχαρη

-Ανθόνερο για ράντισμα

Εκτέλεση

-Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με τα βούτυρα που τα έχουμε όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 7-8 λεπτά με το σύρμα.

-Όταν ασπρίσει εντελώς και αφρατέψει το βούτυρο αρχίζουμε να προσθέτουμε, ανθόνερο λίγες σταγόνες, βανίλια, αυγό, σόδα, μπέικιν, κονιάκ και τέλος τα καβουρδισμένα αμύγδαλα που τα έχουμε χοντροσπασμένα. Βάζουμε το αλεύρι σιγά- σιγά όσο πάρει.

Φουρνίζουμε στους 180° για 12-13 λεπτά.

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη. Τους αραδιάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας τους και άλλη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε