Παίζουμε ένα επιτραπέζιο;

|

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν μια αγαπημένη δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, χαρίζοντας στιγμές χαράς και διασκέδασης! Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν διαδεδομένα σε όλους τους πολιτισμούς από τα αρχαία χρόνια.

Tα πρώτα παιχνίδια άρχισαν να δημιουργούνται από τα μέσα του 1800 και αποτελούσαν έναν τρόπο εκπαίδευσης,αλλά και ψυχαγωγίας. Η ιστορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών λοιπόν, είναι τεράστια, όπως εξίσου μεγάλη είναι και η ποικιλία τους.

Ποια είναι όμως τα οφέλη από τα επιτραπέζια παιχνίδια;

-Τα επιτραπέζια παιχνίδια αναπτύσσουν και εξελίσσουν τη δημιουργικότητα και οξύνουν τον τρόπο σκέψης μας.
– Συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η οργάνωση, η διαχείριση καταστάσεων, η μεθοδικότητα…
-Ενισχύουν τις γνώσεις μας, γνωρίζοντας νέους όρους που θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο μας, και μαθαίνουμε περισσότερα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις κουλτούρες τους.
-Βοηθούν στην κοινωνικότητα, την αλληλεπίδραση και την συνεργασία.
– Μας “ξεκολλούν” από τις οθόνες.
– Μας προσφέρουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας!

Το familytime σας προτείνει κάποια επιτραπέζια για όλη την οικογένεια:

dixit

Το Dixit είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις. Πέντε εικόνες ανοίγουν. Έχουν όλες κάτι κοινό: μια αινιγματική πρόταση. Μια όμως από τις πέντε ανήκει στον αφηγητή της ιστορίας που περιγράφει την εικόνα της κάρτας… Οι παίκτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν τη διορατικότητα και τη λογική τους για να τη βρουν. Θα καταφέρουν όμως να αποφύγουν τις αινιγματικές παγίδες των συμπαικτών τους;
3 εώς 6 παίκτες, ηλικία 8+.

επιτραπέζιο

Βρισκόμαστε στη χώρα των Σκύλων. Ξένοι κατάσκοποι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν στείλει τα λαγωνικά τους για να πιάσουν τον αρχηγό των κατασκόπων και τους βοηθούς του. Ποιο λαγωνικό θα καταφέρει να πιάσει τον αρχικατάσκοπο, και να κερδίσει; Ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, αποκλεισμών και γρήγορης σκέψης, που θα σας συναρπάσει!
3-6 παίκτες, ηλικία 10+.

παιχνίδι

Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες αποικούν στο Νησί του Κατάν. Οι παίκτες στον πλούσιο αυτό νέο κόσμο που τους φιλοξενεί σκοπό έχουν την ανάπτυξη και την κυριαρχία τους. Το νησί διαθέτει πολύτιμες πρώτες ύλες που τις αποκτούν ανάλογα με τις περιοχές που ελέγχουν. Με τις πρώτες ύλες κατασκευάζουν δρόμους, οικισμούς και πόλεις δίνοντας στην αποικία σας νέες δυνατότητες. Μέσα από το εμπόριο με τους άλλους παίκτες ανταλλάσσουν τις πρώτες ύλες που τους λείπουν. Εκεί όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος του ανταγωνισμού και ο Ληστής πάντα απειλεί τα αγαθά τους.
3-4 παίκτες, ηλικίας 12+.

παιχνίδι

Αυτή η ανανεωμένη έκδοση του διάσημου Trivial Pursuit περιέχει νέες ερωτήσεις και είναι μια γρήγορη έκδοση παιχνιδιού, ώστε να μπορούν να παίξουν και παίκτες μικρότερης ηλικίας. Περιλαμβάνει συνολικά 2.400 ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Οι μισές από τις ερωτήσεις απευθύνονται στους ενήλικες και οι υπόλοιπες στα παιδιά. Το αγαπημένο παιχνίδι γνώσεων για όλη την οικογένεια!
2-36 παίκτες, ηλικία 8+.

Ώρα λοιπόν για ξεκούραση και χαλάρωση, τι λέτε παίζουμε ένα επιτραπέζιο;

Προηγούμενες

Η βιωσιμότητα για το μέλλον μας

Χορτοπιτάκια με άρωμα και γεύση Κρήτης!

Επόμενη

Σχολιάστε