Έχετε κι εσείς μακρόστενο μπαλκόνι;

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που εκμεταλλευόμαστε το μπαλκόνι μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Σε ποιον δεν αρέσει να βγαίνει στο μπαλκόνι του τα βράδια για να χαλαρώσει, αλλά και νωρίς το πρωί απολαμβάνοντας τον πρώτο καφέ της ημέρας!

Η διαμόρφωση του μπαλκονιού είναι ένα θέμα που μας απασχολεί συχνά. Κάθε χρόνο λίγο πριν το Καλοκαίρι σκέφτομαι τι αλλαγές θα μπορούσα να κάνω για να το κάνω ακόμη πιο ενδιαφέρον. Όμως όταν το μπαλκόνι είναι μακρόστενο μας δίνει τη αίσθηση ότι δεν έχουμε και πολλές επιλογές, όσον αφορά τη διακόσμηση του!

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία συνέχισε να διαβάζεις γιατί σου έχω μερικές όμορφες ιδέες διακόσμησης.

-Δεν είναι ανάγκη να βάλεις πολλά έπιπλα εξωτερικού χώρου, όπως καρέκλες, για να μπορείς να καθίσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μακρύ καναπέ που μπορείς να αγοράσεις ή ακόμα και να φτιάξεις. Όλα τα χρώματα που χρειάζεσαι μπορούν να βρίσκονται εκεί. Από το χρώμα του καναπέ μέχρι το χρώμα των μαξιλαριών ή κάποιου καλύμματος.

-Αν σε βολεύει περισσότερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις τα κατάλληλα αντικείμενα για το χώρο σου και φυσικά να το προστατεύσεις από τον αέρα.

-Τα λουλούδια σε γλάστρες θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις ακόμα περισσότερο το μπαλκόνι σου. Αν ο χώρος είναι μικρός και δε μπορείς να βάλεις μεγάλα φυτά, μπορείς να βάλεις μερικές γλάστρες στα κάγκελα και ή σε σημεία που δε μπορείς να βάλεις άλλα έπιπλα για να μην υπάρχει καθόλου χαμένος χώρος.

-Ένας από τους καλύτερους τρόπους να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου είναι τα λαμπάκια και τα φαναράκια. Θα δώσουν το φως που χρειάζεσαι και θα το κάνουν να δείχνει ακόμα πιο όμορφο. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να κρεμάσεις ένα κινέζικο φαναράκι στο ταβάνι αν αυτό είναι εφικτό.

-Αν δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και έχεις ήδη κάνει όλα τα προηγούμενα, μπορείς να διακοσμήσεις τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις και σίγουρα θα είναι καλύτερα απ’ότι αν τους αφήσεις εντελώς απλούς. Διακόσμησέ τους έτσι ώστε να σε κάνουν να ψάχνεις ευκαιρία για να βγεις στο μπαλκόνι σου.

-Σε ένα μικρό μπαλκόνι αυτό που δεν θέλεις σε καμία περίπτωση είναι να αφήσεις χώρο ανεκμετάλλευτο. Φυσικά δε χρειάζεται να το γεμίσεις τόσο πολύ ώστε να μη χωράς να περάσεις. Βάλε όσα αντικείμενα και διακοσμητικά μπορείς μέχρι να δείχνει όμορφος ο χώρος.

Πηγή

Σχολιάστε