Πώς να φτιάξετε μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας

Πώς να φτιάξετε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Το υπέροχο δέρμα δεν είναι απλώς θέμα DNA – οι καθημερινές σας συνήθειες, στην πραγματικότητα, έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη. Αλλά ανάλογα με τις κριτικές προϊόντων που διαβάζετε ή τους γιατρούς που συμβουλεύεστε, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός απόψεων για τα πάντα, από το πώς να ενυδατώσετε μέχρι το πώς να προστατευτείτε από τις ακτίνες UV.

Τελικά, η φροντίδα του δέρματός σας είναι απλώς προσωπική υπόθεση. Δείτε τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ξεκινήστε από τα βασικά:

-Καθαρισμός — Πλύσιμο του προσώπου σας.
-Τόνωση — Εξισορρόπηση του δέρματος.
-Ενυδάτωση — Ενυδάτωση και απαλότητα του δέρματος.
Ο στόχος οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι να ρυθμίσετε την επιδερμίδα σας ώστε να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς και να αντιμετωπίσετε προβλήματα ή να στοχεύσετε οποιεσδήποτε περιοχές θέλετε να εργαστείτε. «Οι ρουτίνες ομορφιάς είναι μια ευκαιρία να παρατηρήσεις αλλαγές μέσα σου», λέει η Kristina Holey, ειδικός στην περιποίηση του δέρματος στο Σαν Φρανσίσκο. Καθώς το δέρμα σας χρειάζεται αλλαγές με την ηλικία, έτσι θα χρειάζονται και τα προϊόντα σας. Ωστόσο, προσθέτει, «δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία τελειότητας». Αφήστε αυτά τα τρία βήματα να γίνουν το καθημερινό σας τελετουργικό που ενισχύει το δέρμα σας και εδραιώνει την ημέρα σας.

Δώστε του χρόνο
Η επιστήμη πίσω από τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος έχει προχωρήσει πολύ, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι σαν άμεση διόρθωση – χρειάζεστε χρόνο για να αποκομίσετε τα οφέλη, λέει η Δρ Rachel Nazarian, δερματολόγος στο Μανχάταν στο Schweiger Dermatology Group. «Τα αποτελέσματα φαίνονται μόνο μέσω της συνεπούς χρήσης», εξηγεί. Γενικά, στοχεύστε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, μία ή δύο φορές την ημέρα, για να παρατηρήσετε τη διαφορά.

Συμβουλή: Με οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης δέρματος, εφαρμόστε με σειρά συνοχής — από το πιο λεπτό έως το πιο παχύ. Για παράδειγμα, καθαριστικό, τονωτικό (αν το χρησιμοποιείτε), ορό και μετά ενυδατική κρέμα.

Περισσότερα στο healthmag.gr

Σχολιάστε