Πως να ξεκινήσει θετικά η μέρα μας!

Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει την καθημερινότητά του μόνος του και -παρόλο που συνηθίζουμε να λέμε ότι η δουλειά, οι υποχρεώσεις και κάποιες δυσκολίες της καθημερινότητας μας χαλάνε τη διάθεση…

Η διάθεσή μας καθορίζεται από ένα σύνολο πραγμάτων, από τα πιστεύω μας και τις προσδοκίες μας, που με τη σειρά τους υιοθετούνται στις καθημερινές μας συνήθειες. Γι’ αυτό μπορούμε μέσα από 6 μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας να αρχίσουμε να αισθανόμαστε περισσότερη ευφορία καθημερινά, να είμαστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι.

1. Ευγνωμοσύνη: Αν ξυπνάς το πρωί και αισθάνεσαι κουρασμένη, απογοητευμένη με τις επιλογές σου και χωρίς όρεξη να αντεπεξέλθεις στις καθημερινές υποχρεώσεις σου, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Ξύπνησε το πρωί και νιώσε ευγνωμοσύνη για την καινούρια μέρα, για τους ανθρώπους που σε αγαπούν και για όσα έχεις αποκτήσει.

2. Κάνε λίστα: Το άγχος δεν μας αφήνει να χαρούμε τον ελεύθερο χρόνο μας, αφού κάθε φορά που προσπαθούμε να ξεκουραστούμε, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό ξεκίνα να γράφεις, κάθε πρωί, όλα όσα πρέπει να κάνεις μέσα στην μέρα και φρόντισε να εξασφαλίσεις αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου και την χαλάρωσή σου!

3. Γυμναστική: Η πρωινή γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αφού θα σε γεμίσει ευεξία. Βρες το κατάλληλο είδος γυμναστικής (yoga, pilates, aerobics, περπάτημα, τρέξιμο κ.ο.κ.) και προσπάθησε να το κάνεις ρουτίνα.

4. Αποτοξίνωση: Η ημέρα ξεκινά δυναμικά με ένα τονωτικό ποτό, που θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σου και θα σου δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι είναι ιδανικό για να διατηρήσεις τον οργανισμό σου υγιή.

5. Άκου μουσική: Ένα ευχάριστο τραγούδι μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διάθεση σου. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την μέρα τους χορεύοντας ή τραγουδώντας τους στίχους ενός ωραίο τραγουδιού για να τους φτιάξει την ημέρα.

6. Βάλε νωρίτερα το ξυπνητήρι: Όταν ξυπνάμε νωρίς το πρωί, όχι μόνο προλαβαίνουμε να κάνουμε τη γυμναστική και να φάμε ένα πλήρες πρωινό, αλλά μας δίνει και τον χρόνο να ξεκινήσουμε όλες τις υγιείς συμπεριφορές που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Περισσότερα στο allyou.gr

Σχολιάστε