Προετοιμάζοντας την τέλεια βάπτιση!

Το μυστήριο της βάπτισης, είτε είμαστε γονείς είτε είμαστε νονοί, είναι πολύ σπουδαίο και δικαιολογημένα ο ενθουσιασμός μας είναι μεγάλος! Όμως οι μεγάλες χαρές, θέλουν και σωστή διοργάνωση!

Για να απολαύσουμε λοιπόν χωρίς άγχος τόσο την προετοιμασία, όσο και την ημέρα της τελετής, το “μυστικό”, είναι να ξεκινήσουμε εγκαίρως τις προετοιμασίες για την οργάνωση της βάπτισης!

Για μια αξέχαστη και άψογα οργανωμένη βάπτιση…

-Έγκαιρη επιλογή της ημερομηνίας και της ώρας του μυστηρίου. Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι οι περισσότεροι επικλέγουν Άνοιξη και Καλοκαίρι για τη βάπτιση του παιδιού τους, οπότε αν σας ενδιαφέρει αυτή η περίοδος θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα! Αφού λοιπόν αποφασίσατε για την ημερομηνία, πάντα σε συννενόηση με τους νονούς, επόμενο βήμα η επιλογή της εκκλησίας.

– Προχωρήστε στην καταγραφή της λίστας των καλεσμένων. Είναι σημαντικό αυτό το βήμα, για να μπορέσετε να προχωρήσετε και στην επιλογή και κράτηση του χώρου που θα γίνει το τραπέζι, μετά το μυστήριο.

-Αφού λοιπόν έχετε κλείσει ημερομηνία, εκκλησία και το χώρο που θα γίνει το τραπέζι, ήρθε η στιγμή να απφασίσετε για τα προσκλητήρια της βάπτισης.

-Αρχικά, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε η βάπτιση να έχει «θέμα» και αν θα φτιάξετε μόνοι σας τις προσκλήσεις ή θα τις αναθέσετε σε κάποιο γραφίστα.
Θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι τα προσκλητήρια θα πρέπει να είναι έτοιμα τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη βάπτιση ώστε να τα στείλετε εγκαίρως στους καλεσμένους σας.

-Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον Ιερέα για τα έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε για να μην αγχωθείτε τελευταία στιγμή.

-Ξεκινήστε άμεσα μια έρευνα αγοράς, έτσι ώστε να καταλήξετε στην καλύτερη επιλογή φωτογράφου, αλλά και για τον στολισμό του χώρου.

-Σειρά έχουν τα γλυκά και οι μπομπονιέρες. Αρχικά αποφασίστε αν τα γλυκά και τις μπομπονιέρες θα φτιάξετε εσείς ή αν θα το αναλάβουν επαγγελματίες.

-Μια από τις υποχρεώσεις των γονιών είναι το δώρο που θα προσφέρουν στο νονό ή τη νονά. Αν θέλετε μπορείτε να το συζητήσετε και μαζί τους , έτσι ώστε να επιλέξετε κάτι που θα τους αρέσει, διαφορετικά οι κλασσικές προτάσεις είναι ένα κόσμημα ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή!

Σχολιάστε