Τα πασχαλινά κουλουράκια, είναι οικογενειακή υπόθεση!

Το Πάσχα είναι αναμνήσεις και μυρωδιές από φρεσκοψημένα τσουρέκια, καλιτσούνια και κουλουράκια! Μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια…

Αυτές τις όμορφες αναμνήσεις καλούμαστε κι εμείς να δημιουργήσουμε στα δικά μας παιδιά! Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη έννοιες και σκοτούρες και ας μπούμε στην κουζίνα παρέα με τη γιαγιά και τα παιδιά! Ας μοσχοβολήσει και φέτος το σπιτικό μας…Πάσχα!

Η συνταγή για τα κουλουράκια που ακολουθεί είναι από την Ντίνα Νικολάου και για μια δόση τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι:

500 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακό
320 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 ml μπράντι
60 ml χυμό πορτοκάλι ή νερό
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, σκόνη
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1.100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 κρόκους, για το άλειμμα

Για την εκτέλεση εδώ

Σχολιάστε