Πρωινό ξύπνημα και επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα!

|

γυναίκα

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι για όλους ευχάριστο! Όμως όταν επιβάλλεται λόγω εργασίας ή απλά επειδή πρέπει να  ετοιμάσουμε τα παιδιά για το σχολείο, τότε αναγκαστικά το αποδεχόμαστε! Από την άλλη ο σωστός ύπνος είναι απαραίτητος για να έχουμε την ενέργεια και την αντοχή να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της ημέρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διάρκεια του ύπνου για τους ενήλικες, πρέπει να είναι τουλάχιστον οκτώ ώρες, οπότε για να ξυπνάμε στις 7 θα πρέπει το βράδυ να ξαπλώνουμε πριν τις 12. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός μας θα είναι πιο ξεκούραστος και θα ξυπνάμε με καλύτερη διάθεση.

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς και ο τρόπος που ξυπνάμε μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Το φυσικό ξύπνημα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, σε αντίθεση με το απότομο ξύπνημα και για να το πετύχουμε μπορούμε να “χρησιμοποιήσουμε” το βιολογικό μας ρολόι. Επίσης το πλύσιμο του προσώπου μας με δροσερό νερό και το πρωινό μας γεύμα, συμβάλλουν στο σωστό ξύπνημα για να έχουμε ενέργεια και δύναμη κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αφού λοιπόν προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για μια όμορφη μέρα, έρχεται η σειρά των παιδιών…

Σε λίγες μέρες, όπως όλα δείχνουν τα σχολεία ανοίγουν, μετά από περίπου 2 μήνες καραντίνας…

Σίγουρα τις πρώτες μέρες θα δυσκολευτούμε με το πρωινό ξύπνημα, όμως με το κατάλληλο πρόγραμμα και εμείς και τα παιδιά, θα συνηθίσουμε στη νέα καθημερινότητα και όλα θα είναι πιο εύκολα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα προετοιμάζοντας την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών!

παιδί ξύπνημα

– Τα παιδιά πάνε για ύπνο νωρίς και την ίδια ώρα κάθε μέρα. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη ρουτίνα και γι’ αυτό το λόγο δε θα πρέπει να ξεφεύγουν από το πρόγραμμα τους.

– Το ίδιο ισχύει και για το πρωινό ξύπνημα. Κάθε μέρα τα ξυπνάμε την ίδια ώρα.

– Ξεκινάμε τη μέρα μας απολαμβάνοντας το πρωινό μας γεύμα!

– Τα παιδιά προετοιμάζουν τα ρούχα τους από την προηγούμενη μέρα.

-Ξεκινώντας τα σχολεία, εκτός από τα παραπάνω φροντίζουμε για το κολατσιό των παιδιών από την προηγούμενη, έτσι ώστε να μην υπάρχει επιπλέον καθυστέρηση το πρωί. Το ίδιο ισχύει για την τσάντα τους, που τα ίδια πρέπει να ετοιμάζουν από το προηγούμενο βράδυ.

-Επίσης αν θέλουμε να αποφύγουμε την ένταση και το άγχος της τελευταίας στιγμής, μπορούμε να ξυπνάμε λιγο νωρίτερα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας… Έτσι απολαμβάνουμε καλύτερα το δικό μας ξύπνημα και προλαβαίνουμε να προετοιμάσουμε και το πρωινό με ηρεμία!

-Τέλος κρατήστε ένα ημερολόγιο που θα μπορούν όλοι να το ακολουθούν. Είναι ωραίο να μπορείτε να ανατρέχετε σε ένα ημερολόγιο, το οποίο αφορά τις δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, έτσι μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας και να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας!

Καλή επάνοδο λοιπόν στη σχολική καθημερινότητα, με την ευχή για μια ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς!

Προηγούμενες

Στις 11 Ιανουαρίου, οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία!

Συμβουλές για απώλεια βάρους!

Επόμενη

Σχολιάστε