Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ : Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ : Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα είναι το 10ο βιβλίο της γνωστής σειράς μυστηρίων για παιδιά, της Ουλρίκε Ράιλανς, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Αν και οι κόρες μου έχουν τα περισσότερα βιβλία της Πένι Πέπερ, δεν είχα μπει στη διαδικασία να διαβάσω κάποιο, μέχρι που έφτασε στα χέρια μου το πιο πρόσφατο τη σειράς, Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ : Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα, δεν χρειάστηκε να το ολοκληρώσω για να καταλάβω γιατί αυτή η σειρά έχει φανατικό αναγνωστικό κοινό! Ο τρόπος γραφής, το λεξιλόγιο, αλλά και η εμφάνιση των κειμένων, που θυμίζει περισσότερο κόμικ, είναι από τα βασικά στοιχεία που κάνουν αυτά τα βιβλία τόσο δημοφιλή, στα παιδιά!

Όμως τα συγκεκριμένα βιβλία καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών τους κυρίως λόγω της πλοκής των ιστοριών, με τους ήρωες να αναζητούν στοιχεία, να βρίσκουν ενόχους ή θησαυρούς, ενώ παράλληλα δίνονται και  χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα θέματα, με ένα διασκεδαστικό τρόπο, κάνοντας την περιπέτεια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα!

Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά από 9 ετών, αλλά σίγουρα διαβάζονται ευχάριστα και από μεγαλύτερα…

Σε αυτή την περιπέτεια λοιπόν η Πένι και η παρέα της, αναζητούν στοιχεία γι΄αυτόν που ρίχνει σκουπίδια στο πάρκο τους, κάθε Τετάρτη!

Σπασμένα ποδήλατα, ξεχαρβαλωμένα στρώματα και χρησιμοποιημένες πάνες (μπλιαξ!). Η Πένι και οι φιλενάδες της δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Όλα αυτά τα βρίσκουν αραδιασμένα στο γρασίδι πίσω από το πάρκο. Μα ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο; Κι ενώ πηγαίνουν να τα μαζέψουν, μαθαίνουν από τον υπεύθυνο του πάρκου ότι πολύ συχνά τις Τετάρτες κάποιος παρατάει εκεί σκουπίδια. Η Πένι και η παρέα της γίνονται καχύποπτες: εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα σύστημα, και άρα ένας ένοχος. Όμως η αναζήτηση στοιχείων δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο όταν οι τέσσερις ντετέκτιβ καταφεύγουν στα πιο σκληρά (=πιο ντροπιαστικά!) μέσα, φτάνουν στα ίχνη των ξεδιάντροπων εγκληματιών…


Το βιβλίο, “Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ : Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα” από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, θα το βρείτε εδώ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Ulrike Rylance (Ουλρίκε Ράιλανς) γεννήθηκε το 1968, της αρέσει να γράφει βιβλία για παιδιά και έχει δύο από τους πιο χαριτωμένους σκύλους του κόσμου. Μπορούν να της κάνουν παρέα στο γράψιμο, αρκεί να είναι φρόνιμοι και να μη δαγκώνουν τον υπολογιστή της. Από το 2001 ζει στο Σιάτλ, στην Αμερική, κι έχει επίσης δύο από τις πιο χαριτωμένες κόρες του κόσμου – όπως κι έναν σχετικά χαριτωμένο σύζυγο. Το 2015 τιμήθηκε για το έργο της με το βραβείο Hansjorg-Martin-Preis.

 

Σχολιάστε