Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς!

Ένα αίτημα δεκαετιών από κατοίκους και φορείς της περιοχής, ήταν μεταξύ άλλων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, που άνοιξε τις πύλες του στις 22 Απριλίου 2023!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς φιλοξενεί αρχαιολογικά αντικείμενα από την περιοχή της Μεσαράς, εκτείνεται σε 3.500 τμ και πληροί τις μουσειολογικές και μουσειογραφικές προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να είναι φιλικό προς τον επισκέπτη και να αποτελεί ένα τόπο παιδείας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή, το οποίο αναδεικνύει τις σπουδαιότερες περιόδους πολιτισμού της Μεσαράς και της Νότιας Κρήτης γενικότερα, από την προϊστορική ως την χριστιανική εποχή.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα του Μουσείου “Η ανθρώπινη παρουσία στη Μεσαρά από τους προϊστορικούς ως τους χριστιανικούς χρόνους, καταδεικνύει την καταλυτική επίδραση της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής, που αποτυπώνεται γλαφυρά στο τοπωνύμιο Μεσαρά, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου υλικού και άυλου πολιτισμού στο πέρασμα του χρόνου”.

To ωράριο λειτουργίας του Μουσείου:

Το Μουσείο είναι κλειστό για το κοινό κάθε Τρίτη.

Θερινό ωράριο: 8.00-20.00
Χειμερινό ωράριο: 8.00-15.00

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: 6 Ευρώ
Μειωμένο: 3 Ευρώ

Ενιαίο εισιτήριο με τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας: 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στο FB

 

1 σκέψη στο “Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς!”

  1. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς είναι το στολίδι της Μεσαράς. Περιμένουμε με αγωνία την αποκατάσταση και λειτουργία του Μεγάλου Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας και την γενικότερη ανάδειξη των Μνημείων της Γόρτυνας.

    Απάντηση

Σχολιάστε