“Θέλεις να μιλήσουμε;” Για τη φιλία και την αυτοπεποίθηση

Η νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, “Θέλεις να μιλήσουμε;”  θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τον διάλογο με τα μικρά παιδιά για σημαντικά θέματα, όπως η ΦΙΛΙΑ και η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!

Δύο βιβλία για παιδιά από 4 ετών, με συμβουλές από την Ψυχολόγο Κάριν Σιμόνε και εικονογράφηση της Αν Γκιγιάρ.

Για τη φιλία…

Ο Νίκος και η Λουκία αναρωτιούνται τι είναι η φιλία και προβληματίζονται για τις δυσκολίες που συναντούν. Διαπιστώνουν ότι το να έχεις καλούς φίλους, να τους κρατάς, να μη μαλώνεις, να δέχεσαι ότι οι φίλοι σου είναι διαφορετικοί δεν είναι και τόσο εύκολο! Μέσα όμως από τον διάλογο μαθαίνουν την αποδοχή και τη συμφιλίωση για να λύνουν τις διαφορές τους και να διατηρούν καλές φιλικές σχέσεις.

Για την αυτοπεποίθηση…

Ο Πέτρος και η Αλίκη αναρωτιούνται τι είναι η αυτοπεποίθηση και προβληματίζονται για τις δυσκολίες που συναντούν. Διαπιστώνουν ότι το να νιώθεις άνετα με τους άλλους, να τολμάς να μιλήσεις, να μη φοβάσαι δεν είναι και τόσο εύκολο! Μέσα όμως από τον διάλογο μαθαίνουν ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει τα δικά του χαρίσματα και πρέπει να είναι χαρούμενος για αυτά.


Χαρακτηριστικό και των δύο βιβλίων είναι ο τρόπος που δίνονται οι απαντήσεις στις απορίες των παιδιών, σχετικά με τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους σε σχέση με τους φίλους τους, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον! Ιστορίες με ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ευχάριστη εικονογράφιση που θυμίζει κόμικς και ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά από την προσχολική ακόμα ηλικία…

“Γιατί μαλώνω με τη φίλη μου;”

“Υπάρχει περίπτωση κάποιες φορές να μην συμφιλιωθούμε;”

“Γιατί  δεν τολμώ να σηκώσω το χέρι στην τάξη για να συμμετέχω;”

Θέλεις να μιλήσουμε; Η σειρά βιβλίων που ανοίγει τον διάλογο για τα σημαντικά θέματα της ζωής!

Τα βιβλία ΦΙΛΙΑ και ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, θα τα βρείτε εδώ

 

Σχολιάστε