Πως να διακοσμήσουμε το τραπεζάκι του σαλονιού

|

διακόσμηση

Το τραπεζάκι του σαλονιού ακούγεται ως κάτι πολύ εύκολο για να το διακοσμήσεις, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Προσωπικά μετά από πολλές αλλαγές έχω καταλήξει στη διακόσμηση του τραπεζιού με κυρίαρχο στοιχείο ένα δίσκο, πότε επάργυρο, πότε ξύλινο. Ανάλογα με την εποχή αλλά και τη διάθεση μου, αλλάζω τα αντικείμενα που τοποθετώ στο δίσκο.

Τώρα ο δίσκος μου είναι διακοσμημένος με κάποια στοιχεία που παραπέμπουν σε Χειμώνα, όπως μια διακοσμητική κολοκύθα που είχα φτιάξει με τα παιδιά πριν τις γιορτές, ένα κόκκινο κερί, το γούρι του σπιτιού μας για το 2021, την αγαπημένη χριστουγεννιάτικη καμπανούλα των παιδιών, ένα τεράστιο κοχύλι που βρήκε η κόρη μου πριν λίγες μέρες στην παραλία και βέβαια πάντα υπάρχει ένα μικρό βαζάκι με αγριολούλουδα από το χωριό, γι΄αυτό φροντίζει ο άντρας μου!

Όμως σ΄ένα τραπέζι, σημασία δεν έχει μόνο τι διακοσμητικά αντικείμενα τοποθετείς, αλλά και με ποιο τρόπο! Αυτή η συνήθεια, ότι έχουμε να μπαίνει στη μέση του τραπεζιού, είναι ξεπερασμένη. Εξάλλου το τραπέζι δεν είναι μόνο για να το στολίζουμε και να το ξεσκονίζουμε! Πρέπει να σκεφτόμαστε και το πρακτικό μέρος! Με το δίσκο στη άκρη του τραπεζιού, εξοικονομώ χώρο για να ακουμπήσουμε τον καφέ μας ένα κέρασμα, ή ακόμα και το lap-top… Επίσης μπορούμε άνετα να παίξουμε κι ένα επιτραπέζιο με τα παιδιά, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουμε το περιεχόμενο του τραπεζιού!

Κείμενο-φωτογραφία: Αγγελική Λενακάκη

 

 

Προηγούμενες

Ώρα για διάβασμα!

Παιδί και αυτοπεποίθηση…

Επόμενη

Σχολιάστε