Όταν το παιδικό δωμάτιο…γίνεται εφηβικό!

Και έρχεται λοιπόν η ώρα που το παιδικό δωμάτιο, με τα παιχνίδια και τα χαριτωμένα διακοσμητικά, πρέπει να περάσει σε φάση…εφηβείας, όπως και οι “ένοικοι” του!

Εδώ κι ένα χρόνο η ανανέωση των παιδικών δωματίων, ήταν ένα θέμα που μας απασχολούσε, με τα κορίτσια να μπαίνουν στο pinterest και να ψάχνουν ιδέες για την ανανέωση των δωματίων τους, δίνοντας έμφαση στα χρώματα που θα βαφόταν οι τοίχοι και εν συνεχεία σε κάποιες διακοσμητικές αλλαγές!

Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις, καταλήξαμε σε ένα πλάνο για κάθε δωμάτιο, προσδιορίζοντας ακριβώς τις ανάγκες του κάθε παιδιού, όσον αφορά το χώρο και τις δυνατότητες του, με στόχο να είναι λειτουργικό, αλλά να ανταποκρίνεται και στο γούστο τους

Καθοριστική ήταν βέβαια η συνεργασία μας με την διακοσμήτρια Αναστασία Γιατράκη, με μεγάλη εμπειρία στη σχεδίαση και διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, η οποία αφού ζήτησε από τα κορίτσια να επιλέξουν μαζί τα χρώματα που θα ήθελαν για τα δωμάτια τους, τους πρότεινε κάποιες τεχνοτροπίες, που σε συνδυασμό με κάποιες μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις, θα έδιναν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καταλήξαμε λοιπόν στα χρώματα που θα βαφόταν τα δωμάτια, αλλά και στα σχέδια που θα γινόταν σε κάποιους τοίχους! Ρίγες και τρίγωνα, σε παστέλ αποχρώσεις, ροζ, φυστικί, κίτρινο, λιλά, πορτοκαλί, ήταν τα χρώματα που επέλεξαν τα κορίτσια.

Για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα με διάρκεια και με προδιαγραφές για παιδικά δωμάτια, η εταιρεία που εμπιστεύτηκα για άλλη μια φορά είναι η Kraft και το κατάστημα ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, στο Τυμπάκι. Επιλέξαμε χρώματα οικολογικά, τα οποία δεν μυρίζουν και τα παιδιά μπόρεσαν να κοιμηθούν στο δωμάτιο τους από την πρώτη μέρα! 

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ανανέωσης, σκέφτηκα  να “διορθώσω” χρωματικά και κάποια μικροέπιπλα και συγκεκριμένα τις μικρές συρταριέρες που υπάρχουν δωμάτια.  Η μεταμόρφωση τους έγινε με χρώμα κιμωλίας, ίδια απόχρωση με τη βάση των δωματίων και παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μου σοβαρή προσπάθεια με την κιμωλία, ομολογώ ότι το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ΄ότι περίμενα! Λεπτομέρειες θα σας έχω σε επόμενη ανάρτηση.

Εδώ βέβαια οφείλω να τονίσω ότι για να έχει επιτυχία μία τέτοια προσπάθεια, θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη εκκαθάριση, με όλη τη σημασία της λέξης!!

Ξεκινήσαμε από το δωμάτιο της Μυρτώς, το κρεβάτι της οποίας έχει αποθηκευτικό συρτάρι. Δε λέω είναι πολύ χρήσιμος σαν αποθηκευτικός χώρος, αλλά πραγματικά απορώ πως χώρεσαν εκεί μέσα τέσσερις σακκούλες απορριμάτων…με παιχνίδια!

Βέβαια το σημαντικό ήταν ότι αυτό το ξεκαθάρισμα, το ήθελε πολύ και η ίδια, αφού ήταν παιχνίδια που τα έπαιζε όταν ήταν πιο μικρή και πλέον ήταν έτοιμη να τα αποχωριστεί…

Επίσης από αυτό το δωμάτιο αφαιρέσαμε  μπαούλο-σκαμπό και ένα κομοδίνο, έτσι ώστε να ανοίξει λίγο ο χώρος, ενώ παράλληλα αφαιρέσαμε και τους δυο οργανωτές που υπήρχαν, για το γραφείο ο ένας και απέναντι για τα αξεσουάρ ο άλλος.

Από το δωμάτιο της Εβελίνας αφαιρέσαμε μόνο τον οργανωτή του γραφείου της, αφού στο συγκεκριμένο δωμάτιο υπάρχει μεγάλη ντουλάπα και βιβλιοθήκη και ο χώρος είναι πιο τακτοποιημένος!

Και έφτασε λοιπόν η μέρα για να βαφτούν τα δωμάτια! Βλέποντας την …πληθώρα των χρωμάτων, ο ελαιοχρωματιστής έχασε για λίγο …το δικό του χρώμα, αλλά ευτυχώς γρήγορα συνήλθε και η “επιχείρηση” μεταμόρφωση δωματίων από παιδικά σε εφηβικά, άρχισε!

Ρίγες, τρίγωνα και χρωματιστά ταβάνια έφτιαξαν τη διάθεση μας και παρά την κούραση, μπορώ να πω ότι ναι, άξιζε τον κόπο!

Επόμενη φάση ήταν η επιλογή των διακοσμητικών. Στην μπαλκονόπορτα της Εβελίνας μπήκε μια κίτρινη κουρτίνα. Αν και η Αναστασία πρότεινε μια λευκή αέρινη κουρτίνα, η Εβελίνα ήθελε την κίτρινη, την οποία είχαμε τοποθετήσει όταν είχαμε φτιάξει πρώτη φορά το δωμάτιο της. Από τότε έχουμε αλλάξει αρκετές κουρτίνες, αλλά τώρα θέλησε να βάλει αυτή. Ίσως κάποια στιγμή, κάνουμε αυτή την αλλάγη!

Θέλοντας να ολοκληρώσουμε την εικόνα του μεγάλου υπνοδωματίου, αλλάξαμε το φωτιστικό οροφής με ένα vintage λευκό πολυέλαιο, που είναι πολύ μόδα για τα νεανικά υπνοδωμάτια, ενώ για τα υπόλοιπα διακοσμητικά, πήγαμε με την Αναστασία, μια βόλτα μέχρι το Sigmacreta Home – Stefanakis, στο Τυμπάκι!

Σ΄ένα υπέροχο χώρο, με τις πιο γνωστές εταιρείες, όπως INART, FYLLIANA, ARTEKKO, HOMEGURU, ART ET LUMIERE, IDEA HOME κ.α. βρήκαμε πολύ όμορφα διακοσμητικά, όπως τον καθρέφτη που τοποθετήσαμε πάνω από τη συρταριέρα, μετετρέποντας την σε …μπουντουάρ! Επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο λαμπατέρ τοποθετήθηκε στο κομοδίνο, μαζί με μια λευκή κορνίζα!

Στο δωμάτιο της Μυρτώς δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερες παρεμβάσεις, μεταξύ αυτών η αντικατάσταση του ρόμαν με ένα ρόλερ τύπου black out, θέλοντας να περιορίσουμε το φυσικό φως από το παράθυρο που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι. Μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση, με τη συνεργασία της Ελευθερίας Τσικριτσάκη, του Oiko Design, στις Μοίρες, ένα κατάστημα με μεγάλη ποικιλία σε κουρτίνες, λευκά είδη, χαλιά, αλλά και έπιπλα!

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο αυτό το δωμάτιο, είναι η γωνιά που έχει δημιουργηθεί με πρόσβαση στο μπαλκόνι και η οποία φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη της Μυρτώς, αλλά και το δικό της μπουντουάρ! Εκεί έχουν τοποθετηθεί και οι δυο συρταριέρες για τα σχολικά είδη.

Μετά από αρκετές μέρες δουλειάς, μπορώ να πω ότι τα δωμάτια έγιναν όπως τα ήθελαν τα κορίτσια, είναι λειτουργικά και άνετα και ελπίζω  να έχουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τα χρόνια που θα ζήσουν σε αυτά!

Ας δούμε όμως τις αλλαγές που έγιναν στα δωμάτια και με τη ματιά της Αναστασίας

Η ανανέωση παιδικών δωματίων είναι από τα αγαπημένα μου projects.
Η χαρά στα μάτια των παιδιών δεν περιγράφεται, όταν το αποτελεσμα είναι όπως το έχουν ονειρευτεί!
Βασική αλλαγή λοιπόν στα παραπάνω δωμάατια των κοριτσιών ηταν τα χρώματα… και με οδηγο τα αγαπημένα τους χρώματα ξεκινήσαμε τους συνδυασμούς.

Το δωμάτιο της Εβελίνας…
Ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, με κάποια στοιχεία που στη συγκεκριμένη αλλαγή δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουν, έτσι με έξυπνο τρόπο έπρεπε να «εξαλειφθούν». Ένα δοκάρι αρκετά μεγάλο πάνω από το κρεβάτι της Εβελίνας κρύφτηκε με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των χρωμάτων, ενώ παράλληλα μεγάλωσε ο χώρος που τοποθετείται το κρεβάτι μαζί με το κομοδίνο. Το φυστικί χρώμα έδωσε πνοή δροσιάς και η τοποθέτηση του στο ταβάνι τόνισε υπέροχα τον λευκό vintage πολυέλαιο. Ένα δωμάτιο δροσερό, εφηβικό και παράλληλα γλυκά κοριτσίστικο είναι έτοιμο!

Το δωμάτιο της Μυρτώς…
Ένα μικρό δωμάτιο με αρκετές ιδιομορφίες…Και εδώ συναντήσαμε ένα μεγαλο δοκάρι, που κατά κάποιο τρόπο η τοποθέτηση του ξεχωρίζει τον χώρο του ύπνου με τον χώρο της μελέτης…Αυτό το κράτησα και με την σωστή τοποθέτηση των χρωμάτων πραγματικά ξεχώρισαν αυτά τα δύο μέρη και το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό. Λίγο πιο έντονα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το δωμάτιο με τεχνοτροπία ακανόνιστα σχήματα. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ένα φωτεινό παραμυθένιο δωμάτιο μόλις δημιουργήθηκε…

Σχολιάστε