Μυρμήγκια στο σπίτι; Drasis…η λύση!

Όταν ακούω φίλες ή γνωστές να συζητάνε για την εμφάνιση μυρμηγκιών στο σπίτι τους και ιδιαίτερα στο εσωτερικό του, τις καταλαβαίνω απόλυτα και συμπάσχω γιατί το έχω βιώσει και ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να βρω λύση.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με την εμφάνιση τους σε κάποια σημεία του σπιτιού, κοντά σε μπαλκονόπορτες και επεκτάθηκε στα πιο απίθανα σημεία. Έβγαιναν από τα πλακάκια της κουζίνας, αφού είχαν τρυπήσει τους αρμούς, από τις πρίζες και από τα κουτιά του ρεύματος! Δοκίμασα τα τα απομακρύνω αρχικά με φυσικούς τρόπους, λόγω και των παιδιών, με πιπέρι, με πούδρα, με δαφνόφυλλα…αποτέλεσμα μηδέν!

Παράλληλα άρχισα να κλείνω τις τρύπες απ΄όπου έβγαιναν με σιλικόνη, μάταιος κόπος, έβγαιναν παραδίπλα! Τελικά άρχισα να ψεκάζω με τα κλασσικά εντομοκτόνα του εμπορίου, όμως το αποτέλεσμα ήταν προσωρινό. Μετά από λίγες μέρες τα μυρμήγκια, ήταν πάλι εκεί! Το μαρτύριο ξεκινούσε, αρχές Απριλίου και τελείωνε τον Οκτώβρη! Αυτό κράτησε 2-3 χρόνια και ομολογώ ότι μου είχε γίνει έμμονη ιδέα!

Ήμουν μόνιμα με το άγχος μην πέσει ψίχουλο κάτω, έλεγχα καθημερινά όλα τα σημεία που ήξερα ότι εμφανιζόταν, μη τυχόν δεν τα πάρω χαμπάρι και τελοσπάντων είχα ταλαιπωρηθεί πολύ, μέχρι που σε κάποια συζήτηση μου πρότειναν να δοκιμάσω και την απεντόμωση! Ήταν το μόνο που δεν είχα δοκιμάσει!

Πράγματι λοιπόν κάλεσα μια εταιρεία που μου σύστησαν, σε πλήρη απόγνωση εγώ, για τους ανθρώπους προφανώς ήταν κάτι συνηθισμένο! Αφού με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει λύση και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, κλέισαμε ένα ράντεβού και ήρθαν για την απεντόμωση! Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα είχαν φανεί, οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες είχαν εξαφανιστεί! Από τότε δεν έχω δει ξανά μυρμήγκια μέσα στο σπίτι! Βέβαια κάθε χρόνο προληπτικά κάνω μια απεντόμωση και έτσι έχω ησυχάσει, ούτε κατσαρίδες, ούτε κουνούπια και ούτε μυρμήγκια!

Με την ευκαιρία λοιπόν της φετινής απεντόμωσης, ζήτησα από τον υπεύθυνο της απολυμαντικής εταιρείας drasis                  κ. Λευτέρη Λενακάκη,  γεωπόνο, να μας λύσει κάποιες απορίες για αυτή τη διαδικασία.

 

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει μια απολυμαντική εταιρεία;

-Aσχολούμαστε με απεντομώσεις (βαδιστικά και όχι μόνο έντομα όπως η κατσαρίδα γερμανική και αμερικάνικη, με ψαράκια, με αράχνες, με ψύλλους, με σκορπιούς κ.α.)

Υπάρχει επιφύλαξη για τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται. Είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο;

Tα φάρμακα είναι από ειδική κατηγορία τα οποία είναι για χώρους κοινής διαβίωσης και τροφίμων,άρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μετά την εφαρμογή φτάνει να παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας

 Συνήθως για ποιους λόγους θα απευθυνθεί κάποιος σε μια απολυμαντική εταιρεία;

-Όταν έχουμε σοβαρά προβλήματα σε πληθυσμούς εντόμων ή έχουμε πρόβλημα με ποντίκια ή έχουμε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος άρα νομοθετικά χρειαζόμαστε την απολυμαντική εταιρία για την τήρηση των αρχείων.

Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες του Καλοκαιριού, μυρμήγκια, κατσαρίδες και κουνούπια, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά;

-Αποτελεσματικές εφαρμογές με εγγύηση εργασιών και πιστοποίηση που διαθέτει η εταιρία μας τα τελευταία 13 χρόνια με την TUV AUSTRIA HELLAS

Ποια εποχή ενδείκνυται η απεντόμωση;

-Όλες τις εποχές λόγω κλίματος του νησιού μας, έχει πολύ ζέστη πολύ ηλιοφάνεια και το χειμώνα!

Τι διάρκεια δίνετε σε μια απεντόμωση;

-Συνήθως ένα μήνα, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πρόβλημα και τον χώρο.


Drasis Απολυμαντική, έτος ίδρυσης 2008 και υπεύθυνος επιστήμονας για τα φάρμακα Ελευθέριος Α. Λενακάκης Πτυχιούχος Γεωπόνος MSc Applied Science And Technology In Agricultural Production

Σχολιάστε