Η ανάδειξη και προστασία του παραδοσιακού ελαιώνα, ξεκινάει από τη Μεσαρά!

Η ανάδειξη και προστασία του παραδοσιακού ελαιώνα, ξεκινάει από τη Μεσαρά!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον ΚΟΥΛΕ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ, στο Μαγαρικάρι του Δήμου Φαιστού, η ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του έργου «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση Κατοίκων, Προβολή και Ανάδειξη του Παραδοσιακού Κρητικού Ελαιώνα σε Οικισμούς του Δήμου Φαιστού Μεσαράς».

Το έργο υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και χρηματοδοτείται από το ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ-Ομάδα Τοπικής Δράσης: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε.Ε. ΟΤΑ.

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη, η προστασία, η αναβίωση και η ολοκληρωμένη ένταξη του παραδοσιακού κρητικού ελαιώνα στην παραγωγική διαδικασία μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων των οικισμών Τυμπακίου, Καμηλαρίου, Κλήματος, Λαγολίου, Μαγαρικαρίου, Πιτσιδίων, Αληθινής, Αντισκαρίου, Πηγαϊδακίων, Πόμπιας του Δήμου Φαιστού, τοπικών φορέων, αλλά και δημόσιων υπηρεσιών και εκπαιδευτικών – ερευνητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Φλώρος Χρήστος, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης, οι αντιδήμαρχοι κος Φασομυτάκης, κος Καργάκης, και κα Αρμουτάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαγαρικαρίου κος Μαυράκης Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγαρικαρίου κος Ξηρουδάκης Κωνσταντίνος, ενώ συμμετείχαν επίσης και κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των δράσεων του έργου από τον Επιστημονικό του Υπεύθυνο κ. Αναστασάκη Ανδρέα, μέλος ΔΕΠ του ΕΛΜΕΠΑ και από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του έργου κ. Παπαηλιάκη Μιχαήλ, μέλος του προσωπικού του ΕΛΜΕΠΑ. Μετά την παρουσίαση του έργου ακολούθησε δημιουργικός διάλογος μεταξύ των οργανωτών και των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα έργου του προγράμματος του ΕΛΜΕΠΑ σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγαρικαρίου.

Σχολιάστε