Οικονομικοί τρόποι θέρμανσης του σπιτιού

|

τζάκι

Μπορεί εδώ στο Νότο οι θερμοκρασίες να μην είναι και τόσο χειμωνιάτικες, όμως το κρύο έχει αρχίσει σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνισή του. Κύριο μέλημα κάθε νοικοκυριού η εξεύρεση τρόπου για σωστή, αλλά και οικονομική θέρμανση. Παρακάτω σας προτείνουμε κάποιους οικονομικούς τρόπους για τη θέρμανση του σπιτιού σας.

Λέβητας φυσικού αερίου

Η καύση του φυσικού αερίου προκαλεί τη λιγότερη δυνατή ρύπανση σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα. Από την άλλη, το φυσικό αέριο είναι 30-35% πιο φθηνό σε σχέση με το πετρέλαιο πράγμα που σημαίνει πως θα έχετε κάνει απόσβεση σε 4 χρόνια.
Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 19 και 21 βαθμών Κελσίου. Επίσης φροντίζετε να μην καλύπτετε τα σώματα με έπιπλα καθώς έτσι μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.
Τα συν του φυσικού αερίου               

-Εξοικονόμηση χώρου καθώς μπορεί να τοποθετηθεί και στο μπαλκόνι

-Μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης

-Αυτόματη εναλλαγή από φυσικό αέριο σε υγραέριο και αντίστροφα

Κλιματιστικό Inverter

Αν σκέφτεστε κλιματιστικό για τη θέρμανσή σας, προτιμήστε τεχνολογίας Inverter. Μπορεί να είναι 30% πιο ακριβά από τα συμβατικά κλιματιστικά αλλά καταναλώνουν 40% λιγότερη ενέργεια. Σίγουρα συμφέρει για όσους κάνουν χρήση πάνω από 1 ώρα την ημέρα. Όμως προσέξτε το μηχάνημα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι το κατάλληλο για τα τετραγωνικά του δωματίου.

Σόμπα pellet

Μια σόμπα ξύλου που κοστίζει γύρω στα 400 ευρώ αποτελεί σίγουρα πιο οικονομική επιλογή από μια σόμπα που καίει pellet και κοστίζει γύρω στα 1200 ευρώ. Το pellet, όμως, βγάζει λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα ενώ είναι και υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί. Το pellet είναι συμπιεσμένα κατάλοιπα επεξεργασίας ξύλου ή αγροτικών προϊόντων και έχει πιο αργή καύση.

σόμπαΘερμοσυσσωρευτές

Αυτοί είναι κατασκευασμένοι με πυρότουβλα και έχουν μεγαλύτερο όγκο και είναι πιο ακριβοί αλλά σε περίπτωση που λειτουργούν με το νυχτερινό ρεύμα κάνουν μεγάλη οικονομία. Μπορούν να ρυθμιστούν να ανοίγουν αυτόματα τη νύχτα να φορτίζουν ενέργεια και να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της μέρας με την ενέργεια που έχουν ήδη αποθηκευμένη. Η ήδη αποθηκευμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και 24-48 ώρες μετά με μικρή απώλεια.

Ενεργειακό τζάκι

Το ενεργειακό τζάκι είναι μια πολύ καλή λύση. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κλειστή εστία που φυσικά παράγει θερμότητα από την καύση ξύλων. Φυσικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι το κόστος ενός ενεργειακού τζακιού είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το κλασικό τζάκι. Ωστόσο, η απόδοση του είναι πολύ μεγαλύτερη και μπορεί να φτάσει και πάνω από το 85%.

Προηγούμενες

Ένα μύθο θα σας πω… στα Γκρίκο, Κάτω Ιταλία

Χόρχε Μπουκάι, “Θα περάσει κι αυτό”

Επόμενη

Σχολιάστε