Μυρωδάτο, χωριάτικο ψωμί!

|

Tο ψωμί αυτό μοσχοβολά σαν τσουρέκι, αφού περιέχει λίγο μαχλέπι. Μπορούμε ασφαλώς να το παραλείψουμε αλλά του ταιριάζει εξαιρετικά.

Για να δούμε ότι το ψωμί είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο την προκαθορισμένη ώρα, το πιάνουμε με μια πετσέτα για να μην καούμε και το χτυπάμε με τα δάχτυλά μας στη βάση του: πρέπει να βγάλει έναν ήχο κούφιο, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλής ποιότητας σταρένιο αλεύρι, για ψωμί
1½ φακελάκι (περίπου 12 γρ.) ξηρή μαγιά
1 γεμάτο κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού μαχλέπι, σε σκόνη
1 γεμάτο κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου
σουσάμι για το πασπάλισμα

Για τη διαδικασία εδώ

Προηγούμενες

Hellasod: Γιατί να επιλέξουμε έτοιμο χλοοτάπητα;

Λεύκανση δοντιών: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Επόμενη

Σχολιάστε