Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

|

Η πρόταση για το μεσημεριανό γεύμα, έχει μαμαδίστικη γεύση! Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι, ή αλλιώς γιουβέτσι κοτόπουλο, από τη Ντίνα Νικολάου! Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 – 4 ώρες με μαρινάδα που θα φτιάξουμε από το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά της συνταγής. Στο μείγμα αυτό θα προσθέσουμε και 50 ml ελαιόλαδο. Μετά το μαρινάρισμα σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια (χωρίς να πετάξουμε τη μαρινάδα) και τα αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε, τα σβήνουμε με τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα όπως στην αρχική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.500 γρ., κομμένο σε κομμάτια/μερίδες
30 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
60 ml ξίδι
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (με το χυμό τους), τα οποία ψιλοκόβουμε κονκασέ
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
4 – 5 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
1 ξυλάκι κανέλας
180 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την εκτέλεση της συνταγής πατήστε εδώ

Προηγούμενες

Tips για έξυπνες αγορές την περίοδο των εκπτώσεων

Πως θα εορταστεί φέτος στα σχολεία η γιορτή των τριών Ιεραρχών

Επόμενη

Σχολιάστε