Επιτραπέζια παιχνίδια για τη Χριστουγεννιάτικη καραντίνα

|

Ένας λόγος που τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά ανυπομονούσαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήταν επειδή θα είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο σαν οικογένεια, για να κάνουμε πράγματα μαζί!

Η αγαπημένη μας δραστηριότητα ήταν και είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Τώρα λοιπόν λόγω και της …γνωστής κατάστασης, δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις γιορτές για να παίξουμε όλοι μαζί επιτραπέζια. Μπορούμε να το προτείνουμε στα παιδιά  σαν μια  απογευματινή δραστηριοτήτα,  που εκτός από επιτραπέζια παιχνίδια μπορεί να έχει και  διάλειμμα για μια ζεστή σοκολάτα!

Ας το δούμε σαν μια ευκαιρία, για να περάσουμε χρόνο όλοι μαζί διασκεδάζοντας!

Οι επιλογές για επιτραπέζια είναι πολλές…

Το FamilyTime, σας προτείνει 6 επιτραπέζια για να περάσετε με την οικογένεια σας μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη καραντίνα!

H Monopoly της ζαβολιάς

μονόπολη

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνεις ζαβολιάρης με τη νέα MONOPOLY ΤΗΣ Ζαβολιάς. Κλέψε για να βγεις μπροστά και προσπάθησε να τσακώσεις τους άλλους όταν κλέβουν. Πρόσεξε όμως. Υπάρχουν Κάρτες Ζαβολιάς και πονηρές κάρτες Εντολών και Αποφάσεων, που θα σου πουν πότε και πως να κλέψεις. Το παιχνίδι τελειώνει όταν έχουν αγορασθεί όλες οι ιδιοκτησίες και όλοι οι παίκτες έχουν επιστρέψει στην Αφετηρία.

Νικητής είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χρήματα.
Περιλαμβάνει:
Tαμπλό παιχνιδιού
Πλαστική χειροπέδα
6 πιόνια
22 κάρτες Τίτλων Ιδιοκτησίας
15 κάρτες Ζαβολιάς, 16 κάρτες Εντολών
16 κάρτες Αποφάσεων
16 ξενοδοχείo
2 ζάρια
Δεσμίδα χαρτονομισμάτων και δίσκο τράπεζας. Απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω.

Cluedo

cluedo

Ένα άλλο επιτραπέζιο επίσης πολύ ενδιαφέρον επιτραπέζιο είναι  το ανανεωμένο Cluedo. Το μυστήριο που τόσο σας αρέσει να λύνετε ξανά και ξανά τώρα με περισσότερη αγωνία.

Είναι ένα πάρτι με τους συνήθεις ύποπτους και τον οικοδεσπότη να δολοφονείται. Αυτή τη φορά κανείς δεν περιμένει υπομονετικά για απαντήσεις. Ο δράστης απειλεί να χτυπήσει ξανά και οι κατηγορίες δίνουν και παίρνουν.
Κάνε και εσύ μερικές και αποκάλυψε το σκάνδαλο για το οποίο σιγοψιθυρίζουν όλοι.

– Ηλικία: 9+ Χρονών
– Παίκτες: 3-6

Μια φορά κι έναν καιρό!

brainbox

Μπες στη μαγική χώρα των παραμυθιών και συνάντησε τους αγαπημένους σου ήρωες! Διάλεξε μια κάρτα μέσα από το BrainBox. Αναποδογύρισε την κλεψύδρα και προσπάθησε να μάθεις απ’έξω την κάρτα σε 10 δευτερόλεπτα! Τώρα ρίξε το ζάρι και απάντησε στην αντίστοιχη ερώτηση. Αν απαντήσεις σωστά κρατάς την κάρτα, αν απαντήσεις λάθος βάζεις την κάρτα πάλι μέσα στο BrainBox.

Σκοπός του παιχνιδιού: Μάζεψε τις περισσότερες κάρτες μέσα σε 10 λεπτά.

Περιέχει
• 61 Κάρτες με έγχρωμες εικόνες
• 1 Κάρτα με κανόνες
• 1 Κλεψύδρα
• 1 Ζαρι οκτάρι

Party game

partygame

Το Party Game είναι ένα διασκεδαστικό, ομαδικό επιτραπέζιο που συνδυάζει 3 κλασικά παιχνίδια: Σκιτσογραφίες – Παντομίμα – Βρες τη λέξη. Κάθε παίκτης καλείται να ζωγραφίσει, να περιγράψει ή να υποδυθεί με παντομίμα διάφορες λέξεις και φράσεις, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να τις μαντέψουν. 2 έως 4 ομάδες ανταγωνίζονται σε ένα δημιουργικό παιχνίδι ενάντια στο χρόνο!

– Ηλικία: 8+ χρονών
– Παίκτες: 3-16

Τροχός των λέξεων

τροχός των λέξεων

Το πιο γρήγορο και συναρπαστικό παιχνίδι λέξεων. Διάλεξε ένα θέμα, πάτησε το χρονόμετρο και ο χρόνος ξεκινά! Κινήσου γρήγορα γιατί έχεις μόλις 10 δευτερόλεπτα για να πεις μια λέξη, να πατήσεις το αντίστοιχο γράμμα, να ξαναπατήσεις το χρονόμετρο και να δώσεις πάσα στον επόμενο. Το παιχνίδι δυσκολεύει όσο λιγοστεύουν τα γράμματα. Εάν δεν απαντήσεις εγκαίρως, βγαίνεις από το παιχνίδι. Ο τελευταίος που θα μείνει κερδίζει τον γύρο!

– Ηλικία: 8+ χρονών
– Παίκτες: 2-8

Τρισδιάστατο φιδάκι

τρισδιάστατο φιδάκι

Ξεκίνησε από την αφετηρία και προσπάθησε να ανέβεις τα πέντε επίπεδα του παιχνιδιού. Ανέβα με τις σκάλες στο επόμενο επίπεδο, αλλά πρόσεξε… Αν καταλήξεις σε τετράγωνο με φιδάκι, θα πέσεις μέσα σε ένα πηγάδι και θα βρεθείς πιο πίσω!

Φτάσε πρώτος στο 100, στην κορυφή, και κέρδισε το παιχνίδι.

Το φιδάκι έχει διασκεδάσει γενιές ολόκληρες και αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο εξάσκησης στις αριθμητικές πράξεις για τα μικρά παιδιά. Στο κουτί υπάρχουν τα εξαρτήματα και οδηγίες για την τρισδιάστατη κατασκευή του παιχνιδιού. Η κατασκευή είναι απλή και απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Προηγούμενες

Οι καλύτερες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Θετικές σκέψεις για τη νέα χρονιά!

Επόμενη

Σχολιάστε