Διαδικτυακό εργαστήριο «Γνωριμία με το σκάκι»

|

Το σκάκι δεν αποτελεί μόνο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά και αποκωδικοποιημένες σκέψεις, ενέργειες, μεθόδους. Έχει στοιχεία από τα μαθηματικά και την ψυχολογία, ενώ ο παράγοντας της τύχης δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα.

 Διαδικτυακό εργαστήριο «Γνωριμία με το σκάκι», πραγματοποιείται αυτό τον μήνα, από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Το σκάκι δίνει τη δυνατότητα στον σκακιστή να εξασκηθεί στην παρατήρηση, την αυτοσυγκέντρωση και την ικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων του αντιπάλου. Κυρίως, όμως, ο σκακιστής μαθαίνει να δείχνει σεβασμό.

Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom, με τη χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας σκακιού.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση «Αναγέννηση και Πρόοδος»

Κυριακή 04 & 18/04

1ο slot: 17.00 – 17.45, για παιδιά που δεν γνωρίζουν τους κανόνες
2ο slot: 18.00 – 18.45, για παιδιά που γνωρίζουν τους κανόνες
3ο slot: 19.00 – 19.45, για παιδιά που γνωρίζουν τους κανόνες

Για παιδιά 6-12 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή
Έως 10 συμμετοχές ανά slot

Οι προεγγραφές άνοιξαν τη Δευτέρα 29/03 στις 12.00 για το εργαστήριο στις 04/04 και τη Δευτέρα 12/04 στις 12.00 για το εργαστήριο στις 18/04

Συστήνεται η παρουσία του κηδεμόνα για την υποστήριξη της σύνδεσης

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Πηγή

Προηγούμενες

Γιατί λέμε ψέμματα την Πρωταπριλιά;

Γλυκό ψυγείου με δημητριακά και κρέμα σοκολάτας

Επόμενη

Σχολιάστε