1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου: Τα παιδιά μαθαίνουν για την ενσυναίσθηση, τον αλληλοσεβασμό, την αποδοχή…

Σε μια εποχή που τα περιστατικά βίας, αυξάνονται δραματικά με κακοποιήσεις, βιασμούς, δολοφονίες….οι δράσεις που ευαισθητοποιούν τα παιδιά μας, σε θέματα όπως ο αλληλοσεβασμός, η αποδοχή, η ενσυναίσθηση και η υπευθυνότητα είναι πολύ σημαντικές!

Μια τέτοια δράση υλοποιήθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου, στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Οι εκπαιδευτικοί κ. Αγγελική Σπαή Νηπιαγωγός τμήματος, η κ. Ειρήνη Κυριακίδου Νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης, με την καθοδήγηση της Νηπιαγωγού και Διευθύντριας του Σχολείου κ. Μαρίας Μαθιουδάκη, πριν από δύο μήνες σε συνεργασία με τους μαθητές τους, ξεκίνησαν το εργαστήρι με θέμα «Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα», από το πεδίο Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη.

Έτσι λοιπόν με αφορμή την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, πριν λίγες μέρες έγινε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, στην οποία τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις τους, μια έκθεση ζωγραφικής, ομαδικές εργασίες, διοργάνωση special olympics, κατασκευή και απονομή μεταλλίων και κότινων, τραγούδια κ.α.

Η χαρά  και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αφού επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός παραολυμπιονίκης, Μανόλης Στεφανουδάκης, ο οποίος μίλησε με τα παιδιά, και συμμετείχε κι εκείνος στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.

Όπως μας δήλωσε η κ. Μαθιουδάκη, ξεκίνησαν να δουλεύουν το συγκεκριμένο εργαστήρι πριν δυο μήνες, και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν με την απόλυτη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών!

“Παίξαμε, τραγουδήσαμε και όταν ήρθε η ώρα της αποχώρησης οι αξίες της διαφορετικότητας, της ενσυναίσθησης, της αποδοχής και της συμπερίληψης είχαν αποκτήσει άλλο νόημα!”

Τέλος όπως μας είπε η κ. Μαθιουδάκη, ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν και την επόμενη δράση, την οποία θα μας παρουσιάσουν μέσα στο Μάϊο!

Σχολιάστε