Μανόλης Στεφανουδάκης, αγώνας για τη ζωή και όραμα για το Μέλλον!

Μανόλης Στεφανουδάκης, αγώνας για τη ζωή και όραμα για το Μέλλον!

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών! Όμως ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, υπάρχουν φορείς που στηρίζουν αυτά τα άτομα και τις οικογένειες τους, σε καθημερινή βάση!

Ένας τέτοιος φορέας είναι ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης, “Το Μέλλον“, με πρόεδρο και ιδρυτή τον παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη!

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται από το 2008, υλοποιώντας πολύ σημαντικές δράσεις για τα μέλη του, μεταξύ αυτών προπόνηση αθλητών και αθλητριών, μικρών και μεγάλων για τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Παράλληλα λειτουργεί εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του συλλόγου, στη Φανερωμένη, ενώ στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται τα θεραπευτικά προγράμματα όλων των ειδικοτήτων. Και συγκεκριμένα: Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Φυσιοθεραπεία, Ψυχολογική Ενδυνάμωση και Υποστήριξη ενηλίκων και παιδιών, Ειδική διαπαιδαγώγηση.

Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος στεγάζεται στο (πρώην) Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, ενώ έχει γραφεία και στο χώρο του (πρώην) Δημοτικού σχολείου Πρινιά, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Φαιστού και Γόρτυνας, αντίστοιχα.

Όπως μας δήλωσε ο Μανόλης Στεφανουδάκης, σκοπός του συλλόγου είναι να παρέχει βοήθεια σε όποιον την χρειαστεί. Παροχή βοήθειας στους ανθρώπους με αναπηρίες, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, προκειμένου να καταστούν δημιουργικοί και λειτουργικοί, ικανοί να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και στη σύγχρονη κοινωνία.

Ξενώνας “Βιργινία Μανασσάκη”

Βέβαια εκτός από τις παραπάνω δράσεις, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του Ξενώνα “Βιργινία Μανασσάκη”, στη Φανερωμένη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Στον ξενώνα προβλέπεται η διαμονή ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο συνεργασίας και με άλλους φορείς, καθώς επίσης και η προσωρινή φιλοξενία παιδιών με αναπηρία. Ο ξενώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Κατασκηνωτικό κέντρο στον Αφραθιά

Όμως το όραμα του Μανόλη Στεφανουδάκη, είναι η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για όλη την περιοχή…Το Πρότυπο Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, στην περιοχή Αφραθιάς Δήμου Φαιστού, σε μια έκταση 42 στρεμμάτων, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει!

Η μελέτη αφορά 15 ξύλινα σπίτια, ένα κεντρικό κτίριο, όπου θα στεγάζονται τα γραφεία, το εστιατόριο, το γυμναστήριο και τα αποδυτήρια, ενώ προβλέπεται η κατασκευή πισίνας, γηπέδου μπάσκετ και γηπέδου τέννις και προπονητικού σταδίου.

Ένα σπουδαίο έργο, στο οποίο θα έχει δυνατότητα πρόσβασης ο κάθε πολίτης και βέβαια άτομα με αναπηρίες απ΄όλο τον κόσμο, αφού το μεγάλο στοίχημα για τον Μανόλη Στεφανουδάκη, είναι η συνεργασία με αποστολές του εξωτερικού!

Σχολιάστε