Συμβουλές για να επιλέξουμε τα σωστά γυαλιά ηλίου!

Τα γυαλιά ηλίου είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για όλη την οικογένεια, όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα το καλοκαίρι!

Αν και τα γυαλιά ηλίου θεωρούνται ένα πολύ εντυπωσιακό αξεσουάρ μόδας, το πιο σημαντικό είναι ότι διατηρούν την καλή υγεία των ματιών μας, αφού τα προστατεύουν από ηλιακά εγκαύματα, βοηθούν στην επιβράδυνση του καταρράκτη, αλλά και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επιπλέον προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια, αλλά και τα βλέφαρα μας, από καρκίνο του δέρματος.

Ενήλικες και παιδιά λοιπόν πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη κι αν έχει συννεφιά, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία, ανήκει στο μη ορατό φάσμα, που σημαίνει ότι μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα ακόμη και όταν δεν έχει ηλιοφάνεια.

Έφτασε λοιπόν η εποχή για να επιλέξουμε τα νέα μας γυαλιά ηλίου! Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε γυαλιά ηλίου για εμάς ή τα παιδιά μας;

Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Διπλωματούχος Οπτικός και υπεύθυνος του καταστήματος “Οπτικά Τζωρτζακάκης”, στις Μοίρες, μας καθοδηγεί στο να κάνουμε τη σωστή επιλογή!

Με ποια κριτήρια λοιπόν πρέπει να επιλέγουμε τα γυαλιά ηλίου;

-Είναι σημαντικό να φροντίζουμε η αγορά γυαλιών να γίνεται μόνο από κατάστημα οπτικών, το οποίο εμπιστευόμαστε για την ποιότητα των προϊόντων του.

-Τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου, είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. (CE) και οι φακοί τους προσφέρουν 100% προστασία από τις ηλιακές ακτίνες UVA και UVB.

-Επίσης πρέπει να εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπο μας.

-Το πιο σημαντικό όμως τμήμα των γυαλιών, είναι οι φακοί και όπως μας λέει ο κ. Τζωρτζακάκης για να προστατεύσουμε την όραση μας, αλλά και το δέρμα γύρω από τα μάτια, οι φακοί πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Μάλιστα όπως μας εξηγεί, η απορροφητικότητα των φακών, εξαρτάται από το υλικό κατασκευής τους και όχι από το χρώμα τους.

Από ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά μας να φοράνε γυαλιά ηλίου;

Μπορεί τα παιδικά γυαλιά ηλίου να αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν αξεσουάρ, όμως όπως μας λέει ο κ. Τζωρτζακάκης, τα παιδιά πρέπει να φοράνε γυαλιά, από τότε που μπορούν να τα κρατήσουν στα μάτια τους. Κάποια παιδιά φορούν γυαλιά ηλίου από ενός έτους ή και μικρότερα, ενώ άλλα δεν τα ανέχονται ακόμα και στα τρία ή τέσσερά τους χρόνια. Συνήθως μια καλή ηλικία είναι στα 3 με 4 χρόνια.

Επιλέξαμε λοιπόν τα σωστά γυαλιά ηλίου, τώρα πρέπει να φροντίσουμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

-Καθαρίζουμε τα γυαλιά ηλίου με το ειδικό σπρέι καθαρισμού ή ακόμη και με απλό κρεμοσάπουνο, αρκεί να ξεβγάλουμε καλά και να τα σκουπίσουμε με το ειδικό πανάκι που θα μας δώσουν από το κατάστημα οπτικών.

-Αν έρθουν σε επαφή με θαλασσινό νερό, τα ξεπλένουμε καλά για να αποφύγουμε τη φθορά τους.

Τέλος, όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, τα αποθηκεύουμε στη θήκη τους!

Πληροφορίες για το άρθρο

Αντώνης Τζωρτζακάκης, Διπλωματούχος Οπτικός, υπεύθυνος καταστήματος

ΟΠΤΙΚΑ ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ

📍Μοίρες 25ης Μαρτίου 240
☎️ 2892025100
📱6955545863
📧[email protected]
FB: Οπτικά Τζωρτζακάκης
Instagram : tzortzakakisoptica

 

Σχολιάστε