Βιβλιοπαρουσίαση: Μια ξεχωριστή Κυριακή

Οι Εκδόσεις Διόπτρα κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις, ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους της ελληνικής αγοράς. Ξεχωρίζουν για την έκδοση ποιοτικών, χρήσιμων, αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικών βιβλίων, τίτλων που αφήνουν πάντοτε στον αναγνώστη την αίσθηση ότι «κάτι έχει αλλάξει μέσα του».

Είναι μεγάλη μας χαρά λοιπόν, να σας προτείνουμε τα βιβλία των εκδόσεων Διόπτρα, ειδικά όταν πρόκειται για παιδική λογοτεχνία!

Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μου ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, το οποίο μάλιστα έχει λάβει και βραβείο εικονογράφησης! Ο λόγος για το βιβλίο “Μια ξεχωριστή Κυριακή”, της Έφης Λαδά.

Ένα βιβλίο που μας θυμίζει τα κυριακάτικα απογεύματα της παιδικής μας ηλικίας, που έπρεπε να τα περάσουμε οικογενειακά, άσχετα αν για εμάς ήταν βαρετά…

Μιλάει όμως και για τις ανθρώπινες σχέσεις! Για τη μοναξιά των ανθρώπων… και πως μια χαμένη μέρα μπορεί να γίνει τόσο ξεχωριστή!

Κυριακή πρωί και λίγες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν στο παράθυρο της Σοφίας.
Ένιωθε τόσο απογοητευμένη που δεν θα μπορούσε να παίξει με τους φίλους της στη γειτονιά!
Και, σαν να μην έφτανε αυτό, το τηλεφώνημα της θείας Κοραλίας χάλασε όλα τα σχέδιά της.
Όμως, ενώ φαινόταν ότι θα ήταν μια χαμένη μέρα, κατέληξε να γίνει μια πολύ ξεχωριστή Κυριακή…

Η συγγραφέας, μας φέρνει στο μυαλό εκείνες τις φορές που ως παιδιά, έπρεπε να “υποστούμε” τις οικογενειακές υποχρεώσεις, όπως είναι η επίσκεψη σε ένα συγγενικό πρόσωπο μεγάλης ηλικίας, που τελικά κατέληγε σε μια ευχάριστη εμπειρία!

Έτσι συνέβη και με τη θεία Κοραλία, όταν πήρε στα πόδια της τη μικρή Σοφία και άρχισε να της μιλάει για το ταξίδι της σε μια μακρινή ήπειρο… Η Σοφία, ξέχασε και τη βροχή και τα ματαιωμένα σχέδια της…

Το μυαλό της τώρα ταξίδευε… μέσα από τα λόγια της θείας Κοραλίας!

Γιατί τελικά, τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας είναι αυτά που συμβαίνουν απροσδόκητα!

Το βιβλίο “Μια ξεχωριστή Κυριακή”, μπορείτε να το βρείτε εδώ

Σχολιάστε