Προβληματισμοί ένεκα των ημερών

Προβληματισμοί ένεκα των ημερών

Τα δελτία ειδήσεων τις τελευταίες ημέρες με την επέλαση της «Ελπίδας», το εν λόγω όνομα προσδίδει μια ειρωνεία που ταιριάζει γάντι εν προκειμένω , βρίθουν καθημερινά από ρεπορτάζ που κόπτονται να αποδώσουν ευθύνες στους αρμόδιους φορείς για την διαχείριση των ακραίων φαινομένων που πλήττουν τη χώρα μας.


Γράφει η Μαρία Ψωμαδάκη


Αναμφίβολα η πολιτική ευθύνη είναι υπαρκτή και πρέπει να αναζητηθεί αρμοδίως. Όμως, αναρωτιέμαι αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει ή περιοριζόμαστε μόνο στους μικροκομματικούς μας ορίζοντες; Μήπως πρέπει να προβληματιστούμε και σε άλλη κατεύθυνση;

Αναμφισβήτητα τον τελευταίο καιρό η επέλαση των ακραίων καιρικών φαινομένων μαστίζει κάθε γωνιά της γης, συμπεριλαμβανομένης της πολύπαθης Ελλάδας μας. Φωτιές, πλημμύρες,  σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας ,χιονοπτώσεις στα πεδινά και πόσα άλλα που δεν κοινοποιούνται.

Η γη μας στέλνει πολλά μηνύματα, μαζικά τον τελευταίο καιρό, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση! Ας ανοίξουμε επιτέλους  τα αυτιά και τα μάτια μας! Ας αναλογιστούμε τη δική μας ατομική ευθύνη ως προς το περιβάλλον. Έχουμε γεμίσει πληγές κυριολεκτικά και μεταφορικά τον πλανήτη μας …Για πόσο καιρό  ακόμα θα μας ανέχεται; Τι δικαιολογία θα πούμε στα παιδιά μας, στα παιδιά του κόσμου για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει;

Άνθρωπε, πολίτη, πολιτικέ, επιστήμονα, κάτοικε αυτού του πλανήτη  αφυπνίσου πρωτού να είναι αργά! Άλλαξε στάση και τρόπο ζωής.. Κάνε μια στροφή προς και για το περιβάλλον! Δώσε μια ευκαιρία στην ταλαίπωρη γη να ανακάμψει, προτού να είναι αργά.. Προτού τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνουν μια καθημερινότητα καθόλα δυσάρεστη και στενάχωρη. Η ευθύνη ανήκει σε εμένα ,σε εσένα, σε εμάς. Ας την αναλάβουμε λοιπόν ως οφείλουμε!

Σχολιάστε