Μαρία Τζομπανάκη: H Αρχόντισσα της Κρήτης αφηγείται τη ζωή της, στο Familytime.gr

Η Μαρία Τζομπανάκη, είναι μια σπουδαία ηθοποιός, μια εντυπωσιακή και φινετσάτη γυναίκα, με το κρητικό της ταμπεραμέντο να την κάνει ακόμη πιο αγαπητή! Μια αληθινή Αρχόντισσα!

Μπορεί να έλλειψε από τα τηλεοπτικά δρώμενα για 15 χρόνια, όμως οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της για τον πολιτισμό δεν σταμάτησαν ποτέ! Ακόμη και στη Νέα Υόρκη, όπου ζει από το 2016 με τον σύζυγο της Γιάννη Βάλβη, έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης!

Όμως ένας…ΣΑΣΜΟΣ, ήταν η αιτία που η Μαρία Τζομπανάκη, άφησε για λίγο τη Νέα Υόρκη και επέστρεψε στην αγαπημένη της πατρίδα…


Συνέντευξη στην Αγγελική Λενακάκη


Κρήτη, παιδικά χρόνια, οικογένεια, σπουδές, Αθήνα…

Μεγάλωσα με τρεις αδελφούς κι εγώ μοναχοθυγατέρα στην πόλη των Χανίων στην οδό Δασκαλογιάννη, από Κισαμίτη πατέρα και μάνα Μυλοποταμίτισσα. Πήρα αυστηρή Κρητική ανατροφή… της εποχής μου και στο σχολειό, ήμουνα πολύ καλή μαθήτρια. Ο γραπτός λόγος ήταν το φόρτε μου και οι απαγγελίες στις σχολικές παραστάσεις.

Ήθελα να γίνω γιατρός, αλλά δεν ήθελαν οι γονείς μου «να σπουδάζει η μοναχοθυγατέρα τους μια ζωή και να μην κάνει οικογένεια», όπως έλεγαν… Διάλεξα τη Νομική για να τους ευχαριστήσω και κρυφά έδωσα εξετάσεις στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου πέρασα. Κάτι πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή, αφού έδιναν εισαγωγικές εξετάσεις εκατοντάδες παιδιά και επέλεγαν μόνο 12-18 το πολύ. Είχα καλούς δασκάλους και στην υποκριτική και στο χορό, κινησιολογία, ξιφασκία, θεατρολογία, αγωγή λόγου, σκηνογραφία, Δραματολογία. Την Νομική την άφησα. Δυο καρπούζια και μάλιστα μεγάλα, δεν χωρούσαν στην ίδια μασχάλη…

Η αγάπη για το θέατρο…

Από 8 ετών, κατάλαβα πως ήταν ένας τρόπος να εκφράσω τα συναισθήματα μου και να στείλω μηνύματα…Για μένα ήταν τρόπος έκφρασης. Όπως το γράψιμο. Και έγινε χωρίς καλά καλά να το καταλάβω, επάγγελμα.
Γιατρός ήθελα να γίνω επειδή μου αρέσει η έρευνα και επειδή κυρίως, ήθελα να είμαι κοντά στους ανθρώπους και να τους φροντίζω. Τελικά μπορείς να είσαι κοντά στους συνανθρώπους σου. Με άλλους τρόπους. Όντας πρώτα απ’ όλα κι εσύ Άνθρωπος…

Μια επαγγελματική πορεία με πολύ επιλεκτικές συνεργασίες…

Από παραστάσεις που άρχισα να παίζω σαν μαθήτρια στο Εθνικό θέατρο στο χορό, πλάι σε θεατράνθρωπους όπως ο Στέλιος Βόκοβιτς, Ελένη Χατζηαργύρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Σ. Παράβας, ο Θύμιος Καρακατσάνης, Τζένη Ρουσέα και άλλους. Με σκηνοθέτες σημαντικούς όπως , Σπύρος Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ανδρέας Βουτσινάς, Σταμάτης Φασουλής, Γ. Χουβαρδάς και
πολλές επιτυχίες στην τηλεόραση και πολλές χαρές γιατί συνεργάστηκα με ωραίους ανθρώπους.

Επιστροφή στα τηλεοπτικά δρώμενα μετά από 15 χρόνια. Από την Αμερική στην Ελλάδα για τον Σασμό! Με μια σειρά που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή! Που οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Στους πολύ καλούς ηθοποιούς, στους σκηνοθέτες και στην ιστορία της σειράς, που ήδη είναι ένα επιτυχημένο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, στην φροντίδα του καναλιού ALPHA, στην παραγωγή, στα συνεργεία μας που δουλεύουν με αυταπάρνηση για να βγει το πρόγραμμα.
Μια επιτυχία δεν είναι ποτέ τυχαία. Ανταμείβεται ο ειλικρινής κόπος και η καλή ποιότητα!

Πρώτη φορά συνεργασία με τον Ορφέα…

Είναι μαγικό! Είναι ότι ωραιότερο μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό ηθοποιό: να συνεργαστεί με το παιδί του, παίζοντας τον γονέα του και να είναι το παιδί του πολύ καλός στην τέχνη του! Συγκίνηση βαθιά από την πρώτη μέρα!

Βεντέτα και Σασμός, από την πραγματικότητα στην μυθοπλασία…

Έχω βιώσει τον απόηχο μιας βεντέτας… Σαν μνήμη που πρέπει να την φυλάσσουμε με ευλάβεια για να μην γίνονται τέτοια κακά. Ποτέ!

Η σχέση με το χρόνο…

Τον λατρεύω και μ΄ αγαπά! Είναι έρωτας με ανταπόκριση! Τον σέβομαι και με σέβεται. Τον ευγνωμονώ για όσα έχω ζήσει και μου χαρίζει κι άλλα απλόχερα…..Ο χρόνος είναι αιώνιος και εμείς τα αθάνατα παιδιά του.. αφού φεύγουν κι έρχονται σαν νέα πλάσματα για να τον ζήσουν ξανά!

Ο έρωτας και η αγάπη …

Πολύ σημαντική η αγάπη και ο έρωτας υπέροχη διαδρομή! Είμαι χορτασμένη κι από τα δυο! Έδωσα και υποδέχτηκα στη ζωή μου και τις δυο αυτές εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, με γενναιοδωρία.
Είμαι ευγνώμων…

Η ζωή στην Αμερική…

Ακολούθησα τον άντρα μου που είναι από το 2016 ο σύζυγος και σύντροφος της ζωής μου. Ζει εκεί από τα 18 του όπου πήγε να σπουδάσει Χημικός-Μηχανικός κι έμεινε…Είναι μεγάλο σχολείο η Αμερική και μάλιστα η Νέα Υόρκη. Έμαθα σπουδαία πράγματα και ένα από αυτά είναι πόσο ανθεκτική και τολμηρή είμαι.

Η Μαρία Τζομπανάκη σαν μαμά και γιαγιά…

Η ακατάλυτη γεύση της ΕΥΤΥΧΙΑΣ…


Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε ή να μας στέλνετε όμορφες φωτογραφίες, αλλά και ότι ενδιαφέρον γίνεται στον τόπο σας!

Σχολιάστε