Όταν η τέχνη συναντά την επιστήμη για καλό σκοπό!

Είναι ωραίο τελικά  η τέχνη να συναντά την επιστήμη για καλό σκοπό!

Για έναν τέτοιο καλό σκοπό, συναντήθηκαν και πριν λίγες μέρες στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, με την Πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού Μαρία Τζομπανάκη να βραβεύεται από τον διακεκριμένο επιστήμονα Ακτινοθεραπευτή-Ογκολόγο Παντελή Σκάρλο, Διευθυντή της Β’ Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Metropolitan Hospital.

Ανάμεσα στις 26 γυναίκες που τιμήθηκαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ήταν και η Πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού Μαρία Τζομπανάκη.

Η αγαπημένη ηθοποιός φανερά συγκινημένη μίλησε για την αγάπη της προς την Κρήτη και τον πολιτισμό της, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς της, «Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον αείμνηστο πατέρα μου τον Γιώργο, και την μητέρα μου, την Νίτσα για τον τρόπο που με ανέθρεψαν και με έμαθαν να αγαπώ τις αρχές μας και την Κρήτη μας».

Η Μαρία Τζομπανάκη, είναι μια σπουδαία ηθοποιός, μια εντυπωσιακή και φινετσάτη γυναίκα, με το κρητικό της ταμπεραμέντο να την κάνει ακόμη πιο αγαπητή! Μια αληθινή Αρχόντισσα!

-Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης.
-Είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι.
-Έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων, ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους.
-Η Μαρία Τζομπανάκη στέφθηκε Αναπληρωματική Μις Ελλάς στα καλλιστεία του 1975.
-Είναι μητέρα του επίσης γνωστού ηθοποιού, Ορφέα Αυγουστίδη.
-Από το 2002 έως το 2010, υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων.
-Ακόμη, ήταν εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000, ενώ είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ “ORFEUS” και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού “ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ” που ενοποιήθηκε με την “ORFEUS”.
-Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Βάλβη και μαζί του έκανε τον τρίτο της γάμο το 2016.


Ο κ. Παντελής Σκάρλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979, και έχει καταγωγή από την Άρτα.

Είναι Ακτινοθεραπευτής-Ογκολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Bologna της Ιταλίας, από όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό του με εξειδίκευση στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, με βαθμό «Άριστα».

Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία είχε σχέση με τον καρκίνο μαστού όπου και την ολοκλήρωσε το 2012 με βαθμό «Άριστα».

Η ειδίκευση του στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία ξεκινάει το 2006 στην Αθήνα, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ολοκληρώνεται το 2010 στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Μετεκπαιδεύτηκε στο Royal Free του Λονδίνου όπου και ασχολήθηκε με τις σύγχρονες τεχνικές Ακτινοθεραπείας όπως η IMRT/IGRT και η Στεροταξία.

Από το 2011 έως σήμερα εργάζεται στο κέντρο Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Metropolitan Hospital στο Νέο Φάληρο. Διατηρεί επίσης με τους συνεργάτες του, Ογκολογικό Ιατρείο στην Αθήνα (Αιγινήτου 7), ένα Ιατρείο με ιστορία 30 χρόνων το οποίο είχε ο πατέρας του.

Είναι απόφοιτος της «Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας», ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά σε πολλά Πανελλήνια και Παγκόσμια Ογκολογικά συνέδρια.

Σχολιάστε