Η οργάνωση της κουζίνας…

Η οργάνωση της κουζίνας!

Το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να θέσουμε στόχους! Ας ξεκινήσουν λοιπόν με το καλό και τα παιδιά μας το σχολείο, να βρούμε κι εμείς οι μαμάδες χρόνο να οργανώσουμε την καθημερινότητα του σπιτιού και της οικογένειας…

Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να ασχοληθούμε με το “βασίλειο” μας, την κουζίνα του σπιτιού! Εκτός από το καθάρισμα ψυγείου και κουζίνας, μπορούμε να τακτοποιήσουμε λίγο και ντουλάπια-συρτάρια, αρκεί να θυμάστε τον γενικό κανόνα τακτοποίησης: Πετάξτε ότι δεν χρησιμοποιείτε”!!!

Σύμφωνα με το soulouposeto.gr, η εσωτερική διαρρύθμιση – χωρίσματα ντουλαπιών, με τρόπο που πραγματικά να εκμεταλλεύεστε ολόκληρο το βάθος και το ύψος τους, είναι πολύ σημαντικότερη από τον αριθμό τους, τα έπιπλα/ραφιέρες, απλά ράφια ή επιτοίχιες συνθέσεις με μικρό βάθος τοποθετημένες σε όποιο σημείο των τοίχων υπάρχει χώρος, μπορούν να σας εξασφαλίζουν πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους και γενικά αφού εξαντλήσετε τον βασικό γενικό κανόνα περί τακτοποίησης: “ξεκαθαρίστε και πετάξτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε”, προσπαθήστε κατά το δυνατόν να απαλλαγείτε από “στερεότυπα” και να οργανώσετε τα πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού σας χώρου.
Π.χ κανείς δεν ορίζει πως τα πιάτα δεν μπορούν να μπουν σ΄ένα βαθύ συρτάρι ελευθερώνοντας το κλασσικό ντουλάπι/πιατοθήκη για οποιαδήποτε άλλη χρήση και καμιά κουζίνα δεν θα …παρεξηγηθεί αν βρείτε τον ιδανικό τρόπο να αφήσετε κάποια αντικείμενα/σκεύη καθημερινής χρήσης σε “δημόσια θέα”, αντί να τα βάζετε και να τα βγάζετε διαρκώς σε ακατάστατα ντουλάπια και συρτάρια.

Σχολιάστε