Νίκος Ξανθόπουλος, όταν το “παιδί του λαού” τραγουδούσε στον Κόκκινο Πύργο

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπημένος ηθοποιός και τραγουδιστής Νίκος Ξανθόπουλος, το «παιδί του λαού» όπως είχε χαρακτηριστεί…

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Ξανθόπουλος, κάνοντας πλέον καριέρα στο λαϊκό τραγούδι, επισκεπτόταν και τη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα τον Κόκκινο Πύργο όπου και εμφανιζόταν σε τοπικά κέντρα διασκέδασης! Θυμάμαι λοιπόν ήταν παραμονή Χριστουγέννων και εκείνος διέμενε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο σπίτι μας, οπότε μαζευτήκαμε τα παιδιά της γειτονιάς και πήγαμε να του πούμε τα κάλαντα! Η χαρά μας ήταν μεγάλη γιατί ο Νίκος Ξανθόπουλος που βλέπαμε στην τηλεόραση όχι μόνο μας καλοδέχτηκε αλλά ήταν και πολύ  γενναιόδωρος, δίνοντας στον καθένα μας 500 δραχμές!!!

Πολλές φορές έχει αναφερθεί στις επισκέψεις του στην περιοχή μας και στους φίλους που είχε κάνει, δείχνοντας πόσο προσιτός και αγαπητός άνθρωπος ήταν!


Μία ανάρτηση για την περιοχή μας, στην προσωπική του σελίδα στο fb:
Ο ΘΙΑΣΟΣ ΕΦΥΓΕ, ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ , στο Αστόρια .
Εγώ έμεινα στη Μεσαρά.
Στον Κόκκινο Πύργο ο Τσαγκαρομανώλης είχε μια ταβέρνα στο φρύδι του νερού, αντίκρυ στο Λιβυκό. Καθόμαστε έξω . Το δάπεδο Γκρό μπετόν, μια λάμπα ασετυλίνης μας φώτιζε και πάνωθέ μας μια καλαμωτή μαρκίζα . Κάτι μπαρμπούνια μουστακάτα γέμιζαν το πιάτο μας, τά’τρωγες κι η γεύση τους σκέτο καβούρι..
Η ατμόσφαιρα χλιαρή, υγρή , καλοκαιρινό βραδάκι. Η αλμύρα της θάλασσας κι ένα απαλό αεράκι έπαιρνε τα λόγια μας.
Ο γιός του ταβερνιάρη , ένα παιδαρέλι δεκατριών χρονών , μας εξιστορούσε ερωτικά κατορθώματα με τις τουρίστριες.
Εμείς όλο αφτιά .
-Ώστε έτσι , Μιχαλιώ, ίσαμε ογδόντα ; Τσι κατάφερες ;
– Και λίγες λέω.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ξανθόπουλο

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα” και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό Εικόνες.

Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στη σειρά Αγρίμια.

Για τις ανάγκες των ταινιών έγινε τραγουδιστής υπό την καθοδήγηση του Απόστολου Καλδάρα και της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Μετά το 1971 σταμάτησε τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και μεταπήδησε σε νέα καριέρα στο λαϊκό τραγούδι. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και 55 σινγκλς. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει γύρω στα 300 τραγούδια. Τα τραγούδια του υπογράφουν μεταξύ άλλων οι ‘Ακης Πάνου, Χρήστος Νικολόπουλος, Ξαρχάκος και άλλοι.

Σχολιάστε