“Μην πετάτε τη θάλασσα στα σκουπίδια”, δράση καθαρισμού από τον Λιμενικό σταθμό Κόκκινου Πύργου

Το μήνυμα: «Μην πετάτε τη θάλασσα στα σκουπίδια» έστειλαν με τη ενεργό συμμετοχή τους,  μαθητές από τα τρία Δημοτικά Σχολεία του Τυμπακίου, συμμετέχοντας σήμερα στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Καταλυκής-Κόκκινου Πύργου, υπό τη συνδιοργάνωση του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου και του Δήμου Φαιστού.

Επίσης στην περιβαλλοντική αυτή δράση συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και επιτηδευματίες που εμπλέκονται στο υφιστάμενο Δίκτυο το οποίο έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Καταλυκής – Κόκκινου Πύργου, εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής για την ευαισθητοποίηση των πολιτών περί της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και το καθοριστικό ρόλο του στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Σε σχετικό δελτίο τύπου από τον Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Θερμές Ευχαριστίες και Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και λοιπούς εθελοντές για την συνδρομή τους στην εν λόγω δράση και κυρίως για το βροντερό μήνυμα: «ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» που έστειλαν με τη ενεργό συμμετοχή τους.

Η Υπηρεσία μας ευχαριστεί θερμά τους φορείς και τις επιχειρήσεις για την ευγενική προσφορά τους σε εδέσματα, νερά και αναψυκτικά για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καθώς και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς την παραλία Κόκκινου Πύργου.
Συμμετείχαν:
1. ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ
2. ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
4. 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
5. 2 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
6. 3 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
7. ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Χορηγίες:
1. ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΄΄ΕΣΠΕΡΙΣ΄΄ ΣΑΪΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
2. ΦΟΥΡΝΟΙ ΄΄ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ΄΄ , ΄΄ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ΄΄, ΄΄ΓΡΙΝΙΑΡΑΚΗΣ΄΄,
΄΄ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ΄΄

Σχολιάστε