1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Ρομποτικής, το μέλλον είναι εδώ!

Με τη συμμετοχή 63 ομάδων απ΄όλη την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών του Δήμου Φαιστού!

Συνδιοργανωτές ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. και ο Δήμος Φαιστού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης!

Τα παιδιά ενθουσίασαν το κοινό με τις ιδιαίτερες κατασκευές τους και τις καινοτόμες ιδέες τους αφήνοντας μας πολλές ελπίδες  ότι αυτή η γενιά μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει καλύτερα από τις προηγούμενες!

Στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής με αγωνιστικό υπόβαθρο MRC – Minoan Robotsports Competition Global Olympiad Junior, συμμετείχαν μαθητές Προνηπίου, Νηπίου και Α’, Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού, ενώ οι κατηγορίες των αθλημάτων που διαγωνίστηκαν οι μικροί εφευρέτες ήταν το ποδόσφαιρο, η πάλη, το ράλλυ, η σκοποβολή και η έκθεση.

Το Φεστιβάλ αθλητικής ρομποτικής φιλοδοξεί να αναπτύξει δεξιότητες στα παιδιά και να καλλιεργήσει τη συνεργασία και την αυτοπεποίθηση των νέων. Να τα εξοικειώσει με τον αθλητισμό και τις νέες τεχνολογίες. Να τα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της φυσικής επιστήμης, και να τα εισάγει στις επιστήμες της μηχανικής, της τεχνολογίας και πληροφορικής που συναντούν καθημερινά στη ζωή τους.

Σχολιάστε