1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στόχος να γίνεται κάθε χρόνο στο Δήμο Φαιστού!

1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στόχος να γίνεται κάθε χρόνο στο Δήμο Φαιστού!

Με στόχο την εδραίωση του ως θεσμός στο Δήμο Φαιστού, πραγματοποιείται για πρώτη φορά το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10 το πρωί!

Συνδιοργανωτές ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. και ο Δήμος Φαιστού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης!

Στο Φεστιβάλ έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 60 ομάδες, ενώ όπως δήλωσε στο familytime.gr ο ιδρυτής του οργανισμού κ. Κώστας Τσίχλας, στόχος είναι το Παγκρήτιο Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Δήμο Φαιστού.

Την ίδια μέρα ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. θα πραγματοποιήσει ανάλογες δράσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας, στην Αθήνα, στις Σέρρες και στη Χίο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν σε 11 ακόμα περιοχές!

Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής με αγωνιστικό υπόβαθρο MRC – Minoan Robotsports Competition Global Olympiad Junior, απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Προνηπίου, Νηπίου και Α’, Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού.

Οι κατηγορίες των αθλημάτων που θα διαγωνιστούν οι μικροί εφευρέτες είναι το ποδόσφαιρο, η πάλη, το ράλλυ, η σκοποβολή και η έκθεση.

Οι «μικροί μηχανικοί» καλούνται να δημιουργήσουν αθλητές-ρομπότ, συναρμολογώντας και συγχρονίζοντας με τέλειο τρόπο μηχανισμούς, εγκεφάλους, κινητήρες, πλακέτες, και αισθητήρες, προγραμματίζοντας μέσα από μια σειρά ακολουθίας εντολών, την τελική ρομποτική κατασκευή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί το άθλημα της επιλογής τους!

Το Φεστιβάλ αθλητικής ρομποτικής φιλοδοξεί να αναπτύξει δεξιότητες στα παιδιά και να καλλιεργήσει τη συνεργασία και την αυτοπεποίθηση των νέων. Να τα εξοικειώσει με τον αθλητισμό και τις νέες τεχνολογίες. Να τα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της φυσικής επιστήμης, και να τα εισάγει στις επιστήμες της μηχανικής, της τεχνολογίας και πληροφορικής που συναντούν καθημερινά στη ζωή τους.

Σχολιάστε