Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα

Μαρία Κάλλας το κορίτσι με τα χίλια ονόματα, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Μαρία Κάλλας ήταν μια σπουδαία καλλιτέχνις με μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα και διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τη ζωή και την καριέρα της!


Παρουσίαση Μυρτώ Παχάκη, μαθήτρια ΣΤ’ Δημοτικού


Η συγγραφέας Κατερίνα Λαγού, αφηγείται την ιστορία της μεγαλύτερης σοπράνο του 20ου αιώνα, με ένα ευχάριστο και κάποιες φορές χιουμοριστικό τρόπο!

Όταν πήρα αυτό το βιβλίο στα χέρια μου, με εντυπωσίασε ο τρόπος που έζησε τα παιδικά της χρόνια, αλλά και η αγάπη της για την τέχνη, στην οποία έβρισκε καταφύγιο και παρηγοριά! 

Στις 2 ή 3 ή 4 Δεκεμβρίου του 1923 γεννιέται η Μαρία- Άννα- Σοφία- Καικιλία Καλογεροπούλου ή για συντομία Μέρι Καλογεροπούλου στις ΗΠΑ, από μετανάστες γονείς τον Γιώργο Καλογερόπουλο και την Λίτσα Δημητριάδη.

Διαβάζουμε για τον τρόπο που μεγάλωσε, την οικογένεια της, τα πειράγματα των συμμαθητών της και το μπούλινγκ για την εμφάνιση της!

Δεν αγαπάει το διάβασμα, ούτε το σχολείο, όμως αγαπάει πολύ την μουσική και το μέτρημα. Δεν μετράει  μόνο μουσικά μέτρα, χρόνους, τέταρτα, όγδοα, ρυθμούς, παύσεις και διαστήματα, αλλά και ονόματα, καβγάδες, παράδοξα, πρωτόγνωρα, πανωλεθρίες.

Και μαζί θριάμβους και θαύματα….

Μπορώ να πω ότι είναι από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που έχω διαβάσει και είναι ένα πολύ ωραίο δώρο, για παιδιά από 11 ετών και πάνω!

Τώρα  λόγω των διακοπών του Πάσχα, θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, άρα μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο και γιατί όχι την βιογραφία της Μαρίας Κάλλας!

Το βιβλίο “Μαρία Κάλλας το κορίτσι με τα χίλια ονόματα” από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα το βρείτε εδώ

Σχολιάστε