Το ευχόδεντρο, της Κάθριν Άπλγκεϊτ

Το ευχόδεντρο, της Κάθριν Άπλγκεϊτ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το ευχόδεντρο, της Κάθριν Άπλγκέϊτ είναι ένα συγκινητικό νεανικό μυθιστόρημα με βαθιά διδάγματα για τη ζωή! Μια ιστορία που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών της, μέσα από την ευχάριστη και κατανοητή γραφή της!

Τα δέντρα δεν ξέρουν να λένε αστεία, όμως σίγουρα ξέρουν να λένε ιστορίες. Νανουρίζουν χνουδωτές μικρές κουκουβάγιες, σταθεροποιούν ασταθή δεντρόσπιτα, φωτοσυνθέτουν…

Ο Ρεντ, μια κόκκινη βελανιδιά με πάνω από δυο αιώνες ζωής, είναι ο αφηγητής της ιστορίας “Το ευχόδεντρο”, της Κάθριν Απλγκεϊτ.

Ο Ρεντ λοιπόν, το ευχόδεντρο της γειτονιάς, στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής μία φορά τον χρόνο κρεμούν τις ευχές τους, βρίσκεται κοντά σε δυο σπίτια, ένα πράσινο κι ένα μπλε. Στο ένα ζει η οικογένεια του Στίβεν, στο άλλο έρχεται να εγκατασταθεί μαζί με τους γονείς της η Σάμαρ, ένα κορίτσι που συνομιλεί μαγικά με τα πλάσματα της φύσης… Ο Ρεντ βλέπει τα δυο παιδιά να γίνονται φίλοι, αναπτύσσοντας μαζί τους μια μυστική επικοινωνία…


Το ευχόδεντρο, της Κάθριν Άπλγκεϊτ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, θα το βρείτε εδώ


Η βραβευμένη συγγραφέας  Κάθριν Άπλγκεϊτ πετυχαίνει να μας συστήσει έναν υπέροχο αφηγητή, δημιουργώντας μια σχέση οικειότητας με τον αναγνώστη, με απλότητα, τρυφερότητα και χιούμορ, συνδέοντας τη μοίρα του κοριτσιού και του δέντρου!

Το Ευχόδεντρο είναι μια ιδανική επιλογή για παιδιά 7 έως 12 ετών, ανθρώπινο και γεμάτο μηνύματα που καταφέρνει να αναδείξει βαθιά ζητήματα ζωής!

Το ευχόδεντρο …με λίγα λόγια!

Ο Ρεντ, μια γέρικη βελανιδιά, είναι το «ευχόδεντρο» της γειτονιάς – οι άνθρωποι γράφουν τις ευχές τους σε κομμάτια ύφασμα και τα κρεμάνε στα κλαδιά του. Μαζί με ένα κοράκι, την Μπόνγκο, και άλλα ζωάκια που αναζητούν καταφύγιο στις κουφάλες του, το ευχόδεντρο είναι ο φύλακας της γειτονιάς.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Ρεντ τα έχει δει όλα. Ώσπου μια οικογένεια μετακομίζει στη γειτονιά. Δεν την υποδέχονται όλοι με χαρά, και ο Ρεντ είναι σίγουρος ότι ως ευχόδεντρο θα φανεί πιο χρήσιμος από ποτέ.
Αστείο, τρυφερό και συγκινητικό, το μυθιστόρημα αυτό βγαίνει κατευθείαν μέσα από την καρδιά της Κάθριν Άπλγκεϊτ, που βρίσκεται στην καλύτερη συγγραφική στιγμή της.


Applegate, Katherine A.
Συγγραφέας

Η Κάθριν Απλγκέιτ γεννήθηκε στο Μίσιγκαν το 1965. Το 2013 τιμήθηκε με το Newbery Medal για το βιβλίο της “Ο ένας και μοναδικός Ιβάν”. Τα έργα της βρίσκονται συνεχώς στις λίστες ευπωλήτων. Ζει με τον σύζυγό της, Μάικλ Γκραντ, επίσης συγγραφέα, και τα δυο παιδιά τους κοντά στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Έχει εκδώσει πάνω από 150 βιβλία για παιδιά και νέους, ενώ η σειρά που έγραψε με τον άντρα της, ANIMORPHS, έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

Σχολιάστε