Το φαρμακείο του Καλοκαιριού, για ξέγνοιαστες διακοπές!

Είναι καλοκαίρι; Επιλέγω φαρμακείο!

Γράφει ο Γιάννης Κροντήρης, Φαρμακοποιός

Ο Ιούλιος είναι εδώ, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και σίγουρα έχετε αρχίσει τις επισκέψεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σας! Αντηλιακά, after sun, γυαλιά ηλίου, εντομοαπωθητικά…

Στην επίσκεψη σας αυτή ανακαλύψατε ότι είχατε τη δυνατότητα να καλύψετε τις ανάγκες σας και όχι απλά να αγοράσετε ένα προϊόν.

Αντηλιακά

Η διάφορα από το να αγοράσετε ένα απλό αντηλιακό για παράδειγμα από άλλο κανάλι διανομής στερεί την ¨προσωποποίηση¨ του προϊόντος. Σε συζήτηση που πιθανόν θα έχετε με τον φαρμακοποιό σας θα αποφασίσετε μαζί πιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για σας όσον αφορά το φύλο, την ηλικία σας, τον τύπο του δέρματος σας και κάθε άλλη μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να σας απασχολεί όπως πχ κάποιες κηλίδες ή πανάδες του δέρματος… Η πληθώρα των επιλογών πλέον είναι μεγάλη ειδικά όσον αφορά τις εταιρίες και τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε

After sun-βιταμίνες

Μπορείτε όμως να βρείτε και περισσότερα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε το σώμα σας και γιατί όχι ακόμα και τους εαυτούς σας! Τέτοια προϊόντα μπορεί να είναι after sun, ενυδατικά γαλακτώματα για μετά το μπάνιο και βιταμίνες και ηλεκτρολύτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξισορροπήσουν το σώμα και εσωτερικά!! Σημειώστε και εδώ πόσο σημαντική είναι η προσωποποίηση του προϊόντος για αποφυγή πιθανών αλλεργιών που μπορείτε να ενημερώσετε τον φαρμακοποιό σας ότι έχετε και εκείνος θα σας προτείνει τι ακριβώς είναι κατάλληλο για σας

Γυαλιά ηλίου

Σίγουρα μια κατηγορία που δεν περιμένεις να συναντήσεις μπαίνοντας σε φαρμακείο!! Όμως πλέον υπάρχει και αυτή η επιλογή στο χώρο μας! Θα σας βοηθήσει να βρείτε λύση σε κάτι λίγο πιο οικονομικό προσφέροντας όμως την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορείτε να έχετε σε φακούς με φίλτρα προστασίας uv και φακούς polarize!!

Εντομοαπωθητική προστασία-τσιμπήματα

Σημαντική κατηγορία που θα ήταν φρόνιμο να επισπευτείτε τον φαρμακοποιό σας και να μην το αφήσετε σε τυχαία επιλογή! Ο φαρμακοποιός σας θα σας δώσει επιλογές σε αυτήν την κατηγορία με κριτήριο το κοινό που απευθύνεται το προϊόν, τον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί, το άρωμα του, τη σύσταση του φυσικό ή χημικό και φυσικά την οικονομία του.

Και επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση ¨των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν… εδώ δεν μαγειρεύουν¨ πιθανόν να αναγκαστείτε να πάτε το φαρμακείο, αφού κάποιο έντομο ή ζώο θα σας έχει ήδη τσιμπήσει και εκεί είναι που πραγματικά πρέπει να εμπιστευτείτε τον φαρμακοποιό σας, που θα σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία εάν φυσικά μπορεί ο ίδιος ή κρίνει ότι πρέπει  να επισκεφθείτε τον γιατρό σας!
Αυτές και άλλες πολλές είναι οι κατηγορίες που θα σας κάνουν να έρθετε να τα πούμε από κοντά και φέτος το καλοκαίρι, εδώ στο φαρμακείο της γειτονιάς!

Καλές καλοκαιρινές διακοπές σε όλους!

Σχολιάστε