Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ενημερωτική Συνάντηση για γονείς και μαθητές, στο Robo-Place

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ενημερωτική Συνάντηση για γονείς και μαθητές, στο Robo-Place

Ενημερωτική Συνάντηση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για γονείς και μαθητές, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 17.00 από το Δημιουργικό Εργαστήρι Robo-Place στον Κόκκινο Πύργο.

-Απευθύνεται σε γονείς και μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου)
-Διάρκεια: 2 ώρες (17.00-19.00)

Περιγραφή:
Δεν ξέρω τι μου ταιριάζει ….
Μήπως είναι πολύ νωρίς;
Δεν έχω σκεφτεί τί θέλω να σπουδάσω ή σε τί θέλω να δουλέψω.
Μου αρέσουν πολλά πράγματα – δεν ξέρω τί να επιλέξω
Δεν ξέρω ποια είναι τα ταλέντα μου
Τί επιλογές έχω μετά το σχολείο;
Γίνεται να κάνω επάγγελμα την αγαπημένη μου ασχολία;
Η οικογένειά μου δε στηρίζει τις επιλογές μου

Στην Ενημερωτική Συνάντηση Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα μάθεις τις απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα – και για όσα άλλα σε απασχολούν σχετικά με το θέμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Θα ανακαλύψεις τη σημασία της Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη διαμόρφωση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας, και θα βρείς συμβουλές και χρήσιμα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τις δικές σου ανάγκες, κλίσεις, ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες.

Τι περιλαμβάνει:
1.Ενημερωτική Παρουσίαση για γονείς και μαθητές
• Τί είναι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός; Που με βοηθάει;
• Πως συνδέεται με την αυτογνωσία, την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, τη διαχείριση άγχους και την αυτοπραγμάτωση;
• Τι περιλαμβάνει μια Συμβουλευτική Παρέμβαση Επαγγελματικού Προσανατολισμού;
• Πως τα Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων βοηθούν στη Συμβουλευτική διαδικασία;
• Πώς μπορεί να με βοηθήσει ο Εξειδικευμένος Σύμβουλος;
• Κρίσιμα Λάθη κατά την επιλογή κατεύθυνσης και σπουδών στο Λύκειο
• Επιλογές Σπουδών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό
• Μη Γραμμική Σταδιοδρομία & Παραδείγματα
• Χρήσιμες Πηγές για Πληροφόρηση γύρω από τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

2. Ερωτήσεις και Συζήτηση (Q&As)

Η είσοδος για γονείς και μαθητές είναι ελεύθερη, αρκεί να έχει γίνει τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Επίσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6972212126.


Λίγα λόγια για τη Σύμβουλο:

Η Αγγελική Λενακάκη είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Παλέρμο (Ιταλία) στη Συστημική Θεωρία. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Ανάλυση (Πανεπιστήμιο Radboud, Ολλανδία), στην Επικοινωνία και τη Διαχείριση Συγκρούσεων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), στις Επιστήμες της Αγωγής (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).
Έχει εξειδικευθεί στην Ειδική Αγωγή και στη συμβουλευτική ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και έχει συμμετάσχει σε σχετικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Εταιρίας ΔΕΠΥ Ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και στο παρελθόν έχει εργασθεί μεταξύ άλλων στην Εκπαίδευση ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια, ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Έργων Έρευνας και Εκπαίδευσης, ως Ειδική Σύμβουλος σε Δήμους, και ως Επιστημονική Συνεργάτιδα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε Ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας, εκπαίδευσης και νέας γενιάς.
Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων και Ενηλίκων στο Ηράκλειο Κρήτης και συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην παροχή συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε προγράμματα ενηλίκων, ανέργων και εφήβων.

Αγγελική Λενακάκη, PhD
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού
[email protected]
6949923356

Σχολιάστε