Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα…

|

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμφίβολα είναι ο πρωταγωνιστής των γιορτών  και σε κάθε σπιτικό υπάρχει μια διαθέσιμη γωνιά, που θα το φιλοξενήσει. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που έχουν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, από αρχές του Νοέμβρη.

Όμως τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι η επιλογή του δέντρου που θα στολίσουμε, έχει ξεφύγει από το παραδοσιακό πράσινο έλατο, τεχνητό ή φυσικό. Ανάλογα το χώρο, το στυλ της διακόσμησης, αλλά και τη διάθεση μας, οι επιλογές για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολλές.

κλαδί

Πες το μ΄ένα…κλαδί!

Εμείς φέτος επιλέξαμε ένα μεγάλο κλαδί αγριαχλαδιάς, και ομολογώ ότι μου αρέσει περισσότερο απ΄ότι περίμενα, επίσης είναι και μια πολύ πρακτική λύση όταν δεν έχεις χώρο για αποθήκευση.

Αν λοιπόν κι εσείς έχετε κουραστεί από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα και θέλετε κάτι διαφορετικό για φέτος, ιδού κάποιες εναλλακτικές  λύσεις για χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δέντρο από…κάρτες!

Αν αναζητάς μία πραγματικά πρωτότυπη  ιδέα, τότε δοκίμασε να φτιάξεις ένα δέντρο φτιαγμένο από κάρτες. Συγκέντρωσε όλες τις κάρτες που κρατάς ενθύμιο, και στόλισε τις σε σχήμα δέντρου. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

Δέντρο – σκάλα

Μία σκάλα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό στολίδι, και να αντικαταστήσει το παραδοσιακό δέντρο.
Στόλισέ τη με χάρτινα στολίδια, γιρλάντες, μπάλες και πολύχρωμα φωτάκια και δημιούργησε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει!

Δέντρο από βιβλία

δέντρο βιβλία

Μήπως είναι ώρα να αναδιοργανώσεις τη βιβλιοθήκη σου; Τοποθέτησε τα πιο μεγάλα και βαριά βιβλία στη βάση του δέντρου
που θέλεις να δημιουργήσεις και συνέχισε να το «χτίζεις» με πιο μικρά και ελαφριά βιβλία μέχρι την κορυφή!
Εκεί μπορείς αντί για αστέρι να χρησιμοποιήσεις  ένα κουκουνάρι!

Προηγούμενες

Τα παιδιά δημιουργούν από το σπίτι!

Αλεξανδρινό, το λουλούδι των Χριστουγέννων

Επόμενη

Σχολιάστε