Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς! 25 και 26 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο!

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς! 25 και 26 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο!

Μια παράσταση ως αρχιτεκτονική ανασύσταση της μνήμης με συντεταγμένες βιωμάτων και κομμάτια διάσπαρτα του βιότοπου. Μια ιστορία επιστροφής, στο σπίτι των παιδικών χρόνων, στον κήπο μιας εσωτερικής ομορφιάς και αθωότητας, ως ο μοναδικός τρόπος να αντλήσουμε ελπίδα για να φτιάξουμε «άλλες κερασιές».

Οι τελευταίοι κληρονόμοι θα αποπειραθούν την ανασύσταση ενός χαμένου επίγειου παραδείσου μέσω της τοπογραφίας της μνήμης. Όταν το σπίτι δεν είναι πια εδώ. Και όταν ο κήπος δεν είναι πια εδώ… θα αναγκαστούν να ανθίσουν οι ίδιοι, ο ένας για τον άλλον. Μια μικρή ωδή στην προσωπική απώλεια. Για κάθε απώλεια. Για όποιον και ό,τι λείπει. Για τον ίδιο τον χαμένο παράδεισο. Η νοσταλγία μιας ευτυχίας. Η ζωή ως δυνατότητα που, αν τραγουδηθεί, αν χορευτεί, αν ομολογηθεί, μπορεί και να μας οδηγήσει στη λύτρωση.

Ένα ανέκδοτο, μια αστεία ιστορία, μια φάρσα για την αποτυχία του Θεού να μας δώσει μια ζωή που να διαρκεί αιώνια.

Ώρα Έναρξης: 20:30

Διάρκεια: 95′

Η είσοδος είναι ελεύθερη όμως είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης για την παρακολούθηση της συγκεκριμένης παράστασης.

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου πατήστε ΕΔΩ

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία: Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνογραφία: Μαριλένα Καλαϊτζαντωνάκη

Ενδυματολόγος, βοηθός σκηνογράφου: Λυδία Τράντα

Κατασκευή κοστουμιών: Ευαγγελία Τσιούνη

Κινησιολογία: Κατερίνα Φώτη

Πρωτότυπη μουσική: Jan Van Angelopoulos

Σχεδιασμός φωτισμών: Χρόνης Σαπουντζάκης

Βοηθός σκηνοθέτριας: Νιόβη Δανέζη

Φωτογραφίες, video: Χρήστος Συμεωνίδης

Βιντεογράφηση προβών: Μαριέττα Γοντικάκη

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Τίτος Γρηγορόπουλος, Μαρία Δαμασιώτη, Γιώργος Δικαίος, Νάντια Κατσούρα, Δέσποινα Κούρτη, Εμμανουέλα Μαγκώνη

Στο ρόλο του Φιρς ο μικρός Κωνσταντίνος Σαπουντζάκης

Στη φωνή του Φιρς η Ειρήνη Γάλλου

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»

Ο επιτυχημένος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της περιφέρειας, επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 με την τέταρτη διοργάνωσή του, προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, το φετινό φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δημιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 70 εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και άρτιων προδιαγραφών πολιτιστικές παραγωγές, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας. Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει συνολικά 140 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς και μουσικού θεάτρου σε αρχαία θέατρα, κάστρα, μνημεία, μουσεία, μονές, εκκλησίες, τζαμιά και σπήλαια για δύο περίπου μήνες, από τις 5 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2023.

Σχολιάστε