Ποιες φράσεις πρέπει να λέμε συχνά στον εαυτό μας;

Ποιες φράσεις πρέπει να λέμε συχνά στον εαυτό μας
Το λεξιλόγιο που επιλέγουμε καθημερινά, όχι μόνο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά στον ίδιο μας τον εαυτό, είναι πολύ σημαντικό για διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης και της διάθεσής μας.

Οι παρακάτω  φράσεις  συνοψίζουν όλα όσα θα πρέπει να υπενθυμίζουμε καθημερινά σε εμάς και στους γύρω μας.

Είμαι ευγνώμων

Η ευγνωμοσύνη όχι μόνο μας κρατάει συνδεδεμένους με τη θετικότητα αλλά μας ενισχύει με απροσδιόριστους τρόπους. Καθώς νιώθεις ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε στη ζωή σου, πολλαπλασιάζεις την ομορφιά και την αφθονία. Να λες συχνά: είμαι ευγνώμων και να απαριθμείς λόγους που ενισχύουν την ευγνωμοσύνη σου. Αν πιστεύεις πως δεν έχεις τίποτα στη ζωή σου για να νιώσεις ευγνώμων, νιώσε ευγνώμων που είσαι στη ζωή.

Θα περάσει κι αυτό

Ανεξάρτητα από το βιοτικό σου επίπεδο καθώς και από την επιτυχία που μπορεί να σημειώνεις σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα, καταστάσεις που απαιτούν ψυχραιμία, υπομονή, προσήλωση, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα. Οτιδήποτε κι αν αντιμετωπίζεις πες: θα περάσει κι αυτό. Γιατί πράγματι τίποτα δεν κρατάει για πάντα, τίποτα δεν είναι μόνιμο. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά!

Σε ευχαριστώ

Κοινότοπο, αλλά και ουσιαστικό. Το ευχαριστώ είναι πολύ περισσότερα από μια λέξη. Είναι φιλοσοφία ζωής. Δεν είναι μόνο ευγένεια ή ευγνωμοσύνη. Είναι ένας τρόπος για να ασκήσεις ευεργετική επίδραση στους συνανθρώπους σου, ένας τρόπος για να δείξεις ότι εκτιμάς την προσφορά τους, όποια κι αν είναι αυτή. Ένα «ευχαριστώ» από καρδιάς γεμίζει εσένα και τους άλλους με ένα πολύτιμο κύμα θετικότητας.

Σ’ αγαπάω

Κάποιοι ίσως το γνωρίζουν, άλλοι τρέφουν αμφιβολίες, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως το θεωρούν αυτονόητο, όλοι όμως θέλουν να το ακούνε. Η αγάπη είναι το υπέρτατο συναίσθημα, είναι η αληθινή μας φύση, η έννοια που δίνει νόημα ύπαρξης σ’ αυτή τη γαλάζια σφαίρα. Ανεκτίμητο να το νιώθεις, πολύτιμο να το εκφράζεις. Είτε λεκτικά είτε με πράξεις, είναι η ουσιαστικότερη και θετικότερη επίδραση που μπορείς να ασκήσεις στον εαυτό σου και στους άλλους.

Θα τα καταφέρω

Ζούμε σε έναν κόσμο με δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά ο μόνος που πραγματικά μας ανήκει είναι ο εαυτός μας. Εκείνος μπορεί να μας ενισχύσει ή να μας αποθαρρύνει στο μέγιστο βαθμό και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Ακόμα και άνθρωποι που μας αγαπούν πολύ μπορεί σε ορισμένα θέματα να μην μας καταλαβαίνουν και άθελά τους ή σκόπιμα να μας βάζουν εμπόδια. Καθώς λες: Θα τα καταφέρω και το πιστεύεις, η επιτυχία σου ανήκει!

Πηγή: Flowmagazine.gr

Σχολιάστε