Οι βιβλιοθήκες είναι “η μνήμη της ανθρωπότητας”!!!

Το βιβλίο είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσης, αλλά και ένα μέσο ψυχαγωγίας που μας ταξιδεύει σε μέρη μαγικά! Η οικογένεια, αλλά και το σχολείο οφείλουν να το βάλουν στη ζωή των παιδιών και να τα βοηθήσουν να το αγαπήσουν!

Ένας τρόπος για να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο, είναι οι δανειστικές βιβλιοθήκες, είτε είναι σχολικές, είτε άλλων φορέων. Τα παιδιά γίνονται ενεργητικοί αναγνώστες και αποκτούν καλές συνήθειες σχετικά με τη χρήση και συντήρηση του βιβλίου.

Τα σχολεία μας, από το νηπιαγωγείο, μέχρι και το Λύκειο, διαθέτουν δανειστικές βιβλιοθήκες, ας παροτρύνουμε λοιπόν τα παιδιά μας να τις επισκέπτονται και να δανείζονται βιβλία για τον ελεύθερο τους χρόνο!

Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι δανειστικές βιβλιοθήκες δημιουργούνται και με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως είναι οι χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ακόμη και τα φροντιστήρια!!!

Στο Δημιουργικό Εργαστήρι Robo-Place, αγαπάμε το βιβλίο και γι΄αυτό έχουμε δημιουργήσει μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη, με βιβλία για παιδιά και εφήβους. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά μετά το πέρας του μαθήματος, ζητάνε λίγο χρόνο για να επιλέξουν το βιβλίο που θα δανειστούν, το οποίο επιστρέφουν με συνέπεια και υπεθυνότητα!

Σχολιάστε