Αγαπητά μου παιδιά…

Αγαπητά μου παιδιά…

Έφτασε και ο Αύγουστος στο τέλος του, ήρθε το Φθινόπωρο με τον Σεπτέμβρη του…. Την Πέμπτη λοιπόν 1 Σεπτεμβρίου πήγα για μια ακόμη φορά στο Νηπιαγωγείο μου για να προετοιμαστώ για τον ερχομό των παιδιών μου. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εδώ και 25 χρόνια, είναι μια καινούρια αρχή κάθε φορά.

Αμέτρητες οι σκέψεις περνούν από το μυαλό και ανείπωτα τα συναισθήματα κατακλύζουν την ψυχή….
Να προγραμματίζω, να οργανώσω, να σχεδιάσω, να οραματιστώ….. Με τη σκέψη πάντα στα παιδιά μου που θα δουλέψω μαζί τους. Κι όλα αυτά να ξεκινούν πάντα την 11η του Σεπτέμβρη, σαν μια παράσταση-πρεμιέρα, γιατί τι άλλο κάνει ο εκπαιδευτικός κάθε μέρα στην αίθουσά του; Ένας “ηθοποιός” είναι που δίνει παραστάσεις για το πιο απαιτητικό κοινό. Που προσπαθεί να μαγέψει, να πάρει μαζί του τους μικρούς μαθητές του στο νοερό ταξίδι της γνώσης και της εμπειρίας.
Άραγε θα μπορέσω να τους μεταδώσω τη χαρά και τον ενθουσιασμό γι’ αυτό το μοναδικό ταξίδι στη γνώση την πρώτη μέρα στο σχολείο; Θα καταφέρουν να δουν μέσα από τα δικά μου μάτια το σχολείο;

Είναι χαρά, είναι παρέες και φίλοι, είναι γνώση κι εμπειρία, είναι μοίρασμα και δόσιμο, είναι συναίσθημα και σκέψη. Είναι μια αγκαλιά γεμάτη χαρά, πολύ αγάπη, που θα υποδεχτεί τα παιδιά του και θα τους γεμίσει χρώματα, μπαλόνια, σημαιάκια, μουσικές, τραγούδια, παιχνίδια…..

Ξέρω, μικρό μου, ότι θα μπεις στην τάξη μας με βήμα αργό, διστακτικό, γιατί όλα θα είναι καινούρια για σένα, καινούρια και μεγάλα. Τα μάτια σου, όμως, θα λάμπουν και θα είναι γεμάτα λαχτάρα για το νέο ταξίδι που ξεκινάει. Θα περάσουν κάμποσες μέρες μέχρι να νιώσεις άνετα, να γνωρίσεις τον χώρο, τα πρόσωπα, τη ρουτίνα, να κάνεις φίλους. Όμως μην ανησυχείς, σου υπόσχομαι ότι κάθε πρωί θα σε περιμένει ένα τεράστιο χαμόγελο και μια ανοιχτή αγκαλιά, εκεί στην πόρτα της τάξης ……και θα το νιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά τελικά!!!
Αλλά και η μαμά σου, με τον μπαμπά θα στέκονται με αμηχανία, αγωνία και προσμονή για να γνωρίσουν το καινούριο σχολείο και την Νηπιαγωγό που θα έχει τα παιδιά τους…..Στ’ αυτιά μου φτάνει ο χτύπος της καρδιά τους, πλησιάζω και τους διαβεβαιώνω ότι είμαι σίγουρη ότι θα τα πάμε μια χαρά με τα παιδιά μου και φέτος!!!
Τα παιδιά μου, τα παιδιά σας……. Μα με ένα μαγικό τρόπο είναι τα παιδιά μας και γι’ αυτά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ναι όλα θα πάνε καλά και αυτή την σχολική χρονιά!!!

Η Νηπιαγωγός σου, Μαρία Μαθιουδάκη

Σχολιάστε