Βιολέτα, το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε!

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε, η αγαπημένη Χιλιανή συγγραφέας, επιστρέφει με το συγκλονιστικό επιστολικό μυθιστόρημα “Βιολέτα”, που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Ψυχογιός.

Εμπνευσμένη από την ίδια της τη μητέρα η συγγραφέας  μας παρουσίαζει μια ιστορία, που εκτυλίσσετα κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης του 1920 και τελειώνει το 2020 κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ηρωίδα του μυθιστορήματος Βιολέτα ντελ Βάγιε, 100 ετών πλέον, περνά τις τελευταίες της μέρες γράφοντας ένα γράμμα στο πιο αγαπημένο της πρόσωπο, τον εγγονό της Καμίλο, εξιστορώντας την πορεία της ζωής της, η οποία σημαδεύτηκε από τα τραγικά ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη Λατινική Αμερική και τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Η Βιολέτα ντελ Βάγιε γεννήθηκε το 1920 και ήταν το πρώτο κορίτσι της οικογένειας μετά από πέντε αγόρια. Όταν ήρθε στον κόσμο  η ισπανική γρίπη έφτανε στις Ακτές της Λατινικής Αμερικής  και θέριζε κόσμο.

Η Βιολέτα μετά από τον θάνατο του πατέρα της, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του μετά την οικονομική καταστροφή που υπέστη, από το κραχ του 1929 μετακομίζει μαζί με τη μητέρα, τον μεγάλο της αδερφό, Χοσέ Αντόνιο, και τις θείες στη Σάντα Κλάρα. Στη ζωή του μικρού κοριτσιού έπαιξε καθοριστικό ρόλο, η εκπαιδευτικός της, Τζόζεφιν Τέιλορ, που τις μεταλαμπάδευσε γνώσεις, κανόνες καλής συμπεριφοράς και τη μύησε μαζί με τη σύντροφό της, Τερέζα Ρίβας, στις πρώτες θεμελιώδεις αρχές του φεμινισμού.

Η διαδρομή της ξετυλίχτηκε παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις ενός ολόκληρου αιώνα και διαμορφώθηκε από τον αγώναγια τα δικαιώματα των γυναικών, την άνοδο και την πτώση τυράννων και εντέλει από δύο πανδημίες!

Μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας η οποία χάρη στο ακατάβλητο πάθος, την αποφασιστηκότητα και το χιούμορ της, κατάφερε να επιβιώσει σε ταραγμένους καιρούς. Η Ιζαμπέλ Αλιέντε μας προσφέρει για άλλη μια φορά ένα επος που εμπνέει, αλλά και συγκινεί!

Το βιβλίο “Βιολέτα”, της Ιζαμπέλ Αλιέντε, από τις Eκδόσεις Ψυχογιός θα το βρείτε εδώ


Η ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ γεννήθηκε το 1942 στο Περού και μεγάλωσε στη Χιλή. Είναι ανιψιά του Σαλβαδόρ Αλιέντε, Προέδρου της Χιλής την περίοδο 1970-1973. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 74 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Μέσα από αυτά έχει στόχο να ψυχαγωγεί αλλά και να επιμορφώνει τους αναγνώστες της, συνδέοντας τις ιστορίες της με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Εκτός από το συγγραφικό της έργο, ασχολείται ενεργά με την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μετά τον θάνατο της κόρης της το 1992, ίδρυσε στη μνήμη της ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην προστασία και χειραφέτηση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Από το 1987 ζει στην Καλιφόρνια, αλλά, όπως δηλώνει, βρίσκεται πάντα με το ένα πόδι στην Καλιφόρνια και με το άλλο στη Χιλή. Το 2014 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την τίμησε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη σημαντικότερη διάκριση που απονέμεται σε πολίτη, ενώ το 2018 τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ.

Σχολιάστε