Ταξιδεύω…παρέα με ένα βιβλίο!

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω βιβλία!!! Συνήθως διαβάζω όταν θέλω να χαλαρώσω ή πριν κοιμηθώ. Όταν διαβάζω, νιώθω σα να ταξιδεύω σε διάφορα μέρη του κόσμου και μαθαίνω για άλλα μέρη και για το πως ζουν εκεί οι άνθρωποι. Σήμερα θα σας προτείνω 2 από τα αγαπημένα μου βιβλία, τα οποία μου έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα. Είναι ο θησαυρός της Βαγίας και η κατάρα της Χαμένης Ατλαντίδας, Αόρατοι Ρεπόρτερ.

Ο θησαυρός της Βαγίας

Μια γνήσια περιπέτεια όπου οι κυνηγοί του θησαυρού εδώ δεν είναι μεγάλοι, αλλά τα παιδιά. Ενας θησαυρός στην Αίγινα; Και μάλιστα στην Βαγία; Ναι στην Βαγία εκεί που ειχε “παντρευτεί” δώδεκα χρονών τον Παναγιώτη, τότε στα 1936. Τώρα η Ζωή είναι πάλι στην Αίγινα, όχι παιδί ανέμελο, όχι κορίτσι στην Κατοχή, μα μεγάλη, απλά μεγάλη. Καλοκαίρι σ’ ένα ελληνικό νησί, καλοκαίρι με παιδιά. Καλοκαίρι μ’ ένα θησαυρό που περιμένει να τον βρουν. Ένα απο τα σύγχρονα “κλασικά” βιβλία για παιδιά και για νέους, όπου μαζί με την αναζήτηση του κρυμένου θησαυρού  έρχεται στην επιφάνεια το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος της Ελλάδας. Και -προσοχή- ένα ελληνικό βιβλίο περιπέτειας…

 

Βάγια

Η κατάρα της  χαμένης  Ατλαντίδας, αόρατοι ρεπόρτερ

Ένας αρχαίος μύθος, η τρομερή κατάρα, το ηφαίστειο που μοιάζει έτοιμο να εκραγεί, μια νεαρή σχεδιάστρια μόδας, δύο μοντέλα με πολλά μυστικά, ο άνδρας με τα 1.000 πρόσωπα, νυχτερινές παρακολουθήσεις, κυνηγητά που κόβουν την ανάσα και μια φωτογραφία που δείχνει τον ένοχο! Η Νάσια θα ενωθεί με τους υπόλοιπους ΑΟΡ  για να σταματήσει την καταστροφή της Σαντορίνης και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω απ’ την κατάρα. Μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, με ήρωες τους πιο παράξενους και επίδεξιους ρεπόρτερ του κόσμου!

ατλαντίδα

Βιβλιοπροτάσεις από τη Μυρτώ Παχάκη, μαθήτρια Ε’ Δημοτικού

Σχολιάστε