Διαβάζω Χάρι Πότερ…

Η Τζόαν Ρόουλινγκ είναι η συγγραφέας της πολυβραβευμένης σειράς περιπετειών “Χάρι Πότερ”,η οποία αποτελείται από εφτά βιβλία, που έχουν πουλήσει περισσότερο από 500 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, έχουν μεταφραστεί σε πάνω απόν 80 γλώσσες και έχουν γυριστεί 8 κινηματογραφικά ταινίες με τεράστια επιτυχία.

Χάρι Πότερ

 

Έχει γράψει επίσης δύο συνοδευτικά βιβλία της σειράς, τα δικαιώματα των οποίων διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα: “Το κουίντιτς ανά τους αιώνες”,”Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται.”
Η ιστορία αυτή όπως προείπα είναι χωρισμένη σε εφτά τόμους. Στο πρώτο βιβλίο που ονομάζεται “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστή όπου είναι ένας μικρός μάγος, το πώς καταφέρνει να νικήσει τον πιο κακό μάγο ενώ ήταν ακόμα βρέφος, το πώς φοιτεί σε μια σχολή μαγίας , πώς γνωρίζει τους φίλους του και πως περνάει διάφορες περιπέτειες μαζί τους προσπαθώντας να νικήσει το κακό.
Στα υπόλοιπα βιβλία της σειράς τα οποία είναι τα εξής: “Ο Χάρι Πότερ και η καμάρα με τα μυστικά”, “Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του αζκαμπάν “, ” Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς”, “Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα”, “Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πριγκιψ”,”Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου”, οι περιπέτειες αλλά και το ενδιαφέρον αυξάνονται.

Ακόμα κι αν έχετε δει τίς ταινίες, σας προτείνω να διαβάσετε τα βιβλία γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον και μαθαίνεις ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες…

Κείμενο: Γωγώ Μαρακομιχελάκη, μαθήτρια Ε’ Δημοτικού

Σχολιάστε