Η “σβούρα”, μας ταξιδεύει και φέτος στον υπέροχο κόσμο του Θεάτρου…”Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου”

Η “σβούρα”, μας ταξιδεύει και φέτος στον υπέροχο κόσμο του Θεάτρου…”Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου”

Η θεατρική ομάδα “σβούρα”, για ακόμα μία χρονιά ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο της τέχνης του Θεάτρου !

Με το νέο θεατρικό κείμενο του Γιάννη Πανταγιά, “Δρόμοι φωτιάς, Σμύρνη μου”,  ξεκινάει τις περιοδείες της η θεατρική ομάδα “σβούρα”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης:

Ποιος μπορεί να ζήσει ξεκομμένος από τις ρίζες του… Ποιος μπορεί ν΄ αντέξει τον πόνο της απώλειας των αγαπημένων του προσώπων… Ποιος μπορεί να δεχτεί πως δεν θα αντικρίσει ποτέ ξανά το παρελθόν του… Ποιός μπορεί να αντέξει την τραγωδία της καταστροφής της μνήμης …
Η Άννα ζει ως πρόσφυγας, τρεις μήνες μετά την καταστροφή, στον Πειραιά. Ο πνευματικός κόσμος της παραμένει προσκολλημένος στο όμορφο παρελθόν της ευτυχισμένης ζωής στην αγαπημένη της πόλη τη Σμύρνη. Το παρόν της είναι γεμάτο από μυρωδιές, πρόσωπα, μουσικές, ασχολίες και συνήθειες της γεμάτης μπερεκέτια ζωής στην Ιονική γη… Ετοιμάζει με μαεστρία το τραπέζι για τους υψηλούς καλεσμένους της , με αφορμή τον εορτασμό της ονομαστικής γιορτής του συζύγου της Παύλου και του λατρεμένου της υιού Πέτρου… Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την έξαψη της προετοιμασίας των γάμων της θυγατέρας της Αικατερίνης…
Όλα είναι έτοιμα, η μεγάλη μέρα πλησιάζει…
Τίποτα δεν προμηνύει αυτό που έρχεται..

Διάρκεια παράστασης: Μία ώρα και τριάντα λεπτά.

Ας ελπίσουμε ότι και η περιοχή μας θα είναι ανάμεσα στους σταθμούς της “σβούρας”, δίνοντας τη χαρά στους κατοίκους να απολαύσουν και φέτος, τον Γιάννη Πανταγιά και την ομάδα του, στη νέα τους παράσταση!

Σχολιάστε