Η πρώτη μου ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ Larousse, ένα πολύτιμο βιβλίο γνώσεων

Πως πετάνε τα αεροπλάνα; Γιατί η γη γυρίζει; Πως φτιάχνουν φράγματα οι κάστορες; Είναι μόνο κάποιες από τις απορίες που όλα τα παιδιά έχουν εκφράσει…

Παλιότερα για να λύσουμε αυτές τις απορίες ανοίγαμε την εγκυκλοπαίδεια μας, αφού δεν υπήρχε σπίτι που να μην έχει μία εγκυκλοπαίδεια στη βιβλιοθήκη των παιδιών, με την πιο διάσημη να είναι η Larousse!

Κι επειδή οι εποχές άλλαξαν, όπως και οι ανάγκες μας, ο συγκεκριμένος παριζιάνικος εκδοτικός οίκος προχώρησε στην έκδοση μιας σειράς βιβλίων γνώσεων. Ο λόγος για Εγκυκλοπαίδειες μικρού μεγέθους με τίτλο “Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια”, οι οποίες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Πρόκειται για πολύτιμα βιβλία γνώσεων που απευθύνονται σε παιδιά από 6 ετών, δίνοντας τους απαντήσεις σχετικά με τον κόσμο που τα περιβάλλει, με απλά κείμενα, πρωτότυπες και ευχάριστες εικόνες, κάνοντας την εξερεύνηση του κόσμου ένα συναρπαστικό παιχνίδι!

Εννέα θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται σε επιμέρους κεφάλαια και αφορούν: το σώμα μου, η πόλη, τα μέσα μεταφοράς, το περιβάλλον, ο χρόνος, τα ζώα, τα φυτά, η γη, το σύμπαν, σε 200 περίπου σελίδες εικονογραφημένες, με εικόνες που βοηθούν στην κατανόηση.

Στην ενότητα “Το σώμα μου” θα γνωρίσουν τα όργανα του σώματος, τα στάδια της ανάπτυξης, τη σωστή διατροφή, αλλά και το στάδιο από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση.

Στην ενότητα “Το περιβάλλον”, θα  βρουν πληροφορίες για την εξοχή, το αγρόκτημα, τα ποτάμια, τις λίμνες, τα σπήλαια, τη θάλασσα, το δάσος, το βουνο…

Όμως αυτό που εκπλήσει ευχάριστα είναι ότι δεν πρόκειται για επιγραμματικές πληροφορίες, αλλά συμπυκνωμένες και ουσιαστικές. Στο κεφάλαιο για την εξοχή, γίνεται αναφορά και στον γεωργικό κύκλο, ενώ στο αγρόκτημα μαθαίνουμε για τις δουλειές που πρέπει να γίνουν για τη φροντίδα των ζώων , την προετοιμασία για τις γεωργικές εργασίες, αλλά και τη συντήρηση των μηχανημάτων.

Κάτι ανάλογο συναντάμε σε όλες τις ενότητες και τα κεφάλαια, κείμενα συνοπτικά, αλλά καλογραμμένα που δίνουν χώρο στην εικόνα…

Την πρώτη μου ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ Larousse, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα τη βρείτε εδώ

Σχολιάστε