Νέες βιβλιοπροτάσεις από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Νέες βιβλιοπροτάσεις από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Με εντυπωσιακές εκδόσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά! Οι μικροί αναγνώστες θα ενθουσιαστούν με τα νέα βιβλία που κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ!

Ήδη έφτασαν στο familytime.gr τα πρώτα βιβλία και εντυπωσιαστήκαμε! “Ο Ουρανός πάνω απ’ τα μάτια μου” και “Η Γη κάτω από τα πόδια μου” για παιδιά από 6 ετών… Πρώτη έκπληξη οι ενωμένες σελίδες, που θυμίζουν χάρτη…Διαβάζονται από την αρχή προς το τέλος, αλλά και από το τέλος προς την αρχή! Ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που σε συνδυασμό με την ρεαλιστική και πλούσια εικονογράφιση, δεν κουράζουν τον αναγνώστη.

“Ο Ουρανός πάνω απ’ τα μάτια μου”

Πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω σου, καθώς περπατάς κάθε μέρα στην πόλη. Είναι εύκολο να σταματήσεις και να θαυμάσεις τα αξιοθ’εατα σ΄ένα πολυσύχναστο δρόμο. Όμως πόσο συχνά κοιτάς ψηλά;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται ψηλά στον ουρανό, πάνω από κεφάλι σου; Ταξίδεψε στον ουρανό μέσα από τα στρώματα της ατμόσφαιρας και μακριά στο Διάστημα και μετά κατέβα πάλι κάτω στο έδαφος. Από την άσπρη γραμμή που αφήνουν πίσω τους στον ουρανό τα αεροπλάνα μέχρι τις ουρές των κομητών, υπάρχουν τόσο πολλά καταπληκτικά πράγματα να δεις στη διαδρομή!

Το βιβλίο “Ο Ουρανός πάνω απ’ τα μάτια μου”, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ  θα το βρείτε εδώ

Ημ/νία έκδοσης 26 Ιαν 2023
Θεματική Κατηγορία STEM, Διάστημα
Ηλικία 5-6,7-8
Μεταφραστής ΤΖΑΒΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-Εικονογράφος YUVAL ZOMMER

“Η Γη κάτω από τα πόδια μου”

Όταν περπατάς στους δρόμους της πόλης, υπάρχουν πάντα τόσο πολλά να δεις και να ακούσεις. Όμως, σταματάς καμιά φορά για να κοιτάξεις κάτω; Αναρωτήθηκες ποτέ τι συμβαίνει κάτω από τα πόδια σου, βαθιά μέσα στη Γη;

Αυτό το βιβλίο σε ταξιδεύει μέχρι το κέντρο της Γης με επιστροφή. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίο εξερευνά τι μπορείς να βρεις στο πάνω μέρος του φλοιού…

Ταξίδεψε κάτω από τη Γη μέσα από τα στρώματα των πετρωμάτων της, φτάσε μέχρι τον πυρήνα του πλανήτη μας και βγες από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν τόσο πολλά απίθανα πράγματα να δεις στη διαδρομή!

Το βιβλίο “Η Γη κάτω από τα πόδια μου”, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα το βρείτε εδώ.

Ημ/νία έκδοσης 26 Ιαν 2023
Θεματική Κατηγορία STEM
Ηλικία 5-6,7-8
Μεταφραστής ΤΖΑΒΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Εικονογράφος YUVAL ZOMMER


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σάρλοτ Γκιλέν ζει στο Όξφορντσιρ του Ηνωμένου Βασιλείου. Γράφει παιδικά βιβλία μυθοπλασίας αλλά και γνώσεων. Το βιβλίο της Η Γη κάτω απ’ τα πόδια μου βρέθηκε στη βραχεία λίστα των βραβείων UKLA το 2018, καθώς και στη λίστα αξιομνημόνευτων βιβλίων της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών, στην κατηγορία «Για όλες τις ηλικίες», την ίδια χρονιά. Επίσης, η εφημερίδα Guardian το επέλεξε ως ένα από τα 15 «σύγχρονα κλασικά».

Σχολιάστε