Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου, ένας παράδεισος με θέα…

Οι Μέλαμπες είναι ένα χωριό με πλούσια πρόσφατη μα και παλιότερη ιστορία. Ο Θεός χάρισε απλόχερα στον τόπο αυτό φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, καταπληκτική θέα, και κυρίως φιλόξενους ανθρώπους. Δημιούργησε με λίγα λόγια ένα μικρό παράδεισο εδώ στη Νότια Κρήτη.

Η γεωγραφική και υψομετρική θέση του χωριού σε συνδυασμό με το δροσερό και χωρίς υγρασία κλίμα του είναι ένα από τα πολλά φυσικά πλεονεκτήματα του χωριού, που προσφέρει μια μοναδική παραμονή στον επισκέπτη. Ανεπανάληπτη θέα με τα πλούσια αιωνόβια λιόφυτα, που απλώνονται από το χωριό στην κοιλάδα του Πλατύ ποταμού και μέχρι τον Ψηλορείτη και το Κέντρος. Νότια είναι η κατάφυτη από αμπέλια πλαγιά της Βουβάλας. Από την κορυφή της, που έχει υψόμετρο 1000 μ., μπορεί να δει κανείς ολόκληρο σχεδόν το Λιβυκό Πέλαγος , τα νησιά Παξιμάδια, Γαύδος, και το μεγαλύτερο μέρος των 2 επαρχιών Αγ. Βασιλείου και Αμαρίου καθώς και ολόκληρη την πεδιάδα της Μεσαράς.

Παραλία Αγίου Γεωργίου

Στη διαδρομή του παλιού δρόμου Μέλαμπες Αγ. Γαλήνη και στο 5ο περίπου χιλιόμετρο υπάρχει μια παράκαμψη δεξιά με ασφαλτοστρωμένο δρόμο , που μετά από 4 χιλιόμετρα οδηγεί στην πανέμορφη και ήσυχη παραλία του Αγίου Γεωργίου. Τα συγκεκριμένα σημεία που καταλήγουν όσοι επιθυμούν να κάνουν μπάνιο είναι ο Λυχνιστής και το Κολυμπηστήρι, όπως ονομάζονται οι παραλίες, οι οποίες έχουν πεντακάθαρη θάλασσα με βότσαλο. Στις παραλίες αυτές που λόγω της θέσης της – Νότια της Κρήτης – οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πράγματι τόσο ήπιες ώστε μπορεί να απολαύσει κανείς μπάνιο 8 μήνες το χρόνο. Για την εξυπηρέτηση του επισκέπτη τόσο σε ύπνο όσο και σε φαγητό υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες που θα τον εξυπηρετήσουν και θα του αφήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Αν μάλιστα θελήσει μεταξύ μπάνιου και ανάπαυσης να κάνει ένα περίπατο στο ήσυχο και άγριο τοπίο μπορεί να περπατήσει για λίγο και σε 500 μέτρα από τη θάλασσα θα βρει το γαλήνιο περιβάλλον της Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου.

Περισσότερα στο melampes.gr

Φωτογραφίες από το melampes.gr

Σχολιάστε