Συμβουλές για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια!

 Δυστυχώς, μαζί με το καλοκαίρι έρχεται και η αέναη, γνωστή μάχη του ανθρώπου ενάντια στα κουνούπια. Είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος και οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς και φυσικοί τρόποι να διατηρήσουμε αυτά τα μικρά τερατάκια μακριά από το σπίτι και τον κήπο μας και το πιο σημαντικό μακριά από την επιδερμίδα μας.

Μπύρα και κουνούπια

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα κουνούπια λατρεύουν τις βραδινές σας συγκεντρώσεις, ειδικά όταν ψήνετε και πίνετε; Αν καταναλώσετε ένα κουτάκι μπύρα, γίνεστε στη στιγμή μαγνήτης κουνουπιών. Αν και οι ερευνητές δεν είναι αρκετά βέβαιοι για τον λόγο που η μπύρα έλκει τόσο τα κουνούπια, φαίνεται αυτά να είναι πάντα παρόντα, όταν ανοίγει ένα κουτάκι ή μπουκάλι μπύρα.

Εγκυμοσύνη και κουνούπια

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μελετών έχει δείξει ότι τα κουνούπια επιλέγουν δύο φορές περισσότερο τις έγκυες γυναίκες από τις μη έγκυες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι έγκυες εκπνέουν σχεδόν 21% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και το σώμα τους είναι γενικότερα πιο ζεστό απ’ ό,τι οι μη έγκυες.

Οι 10 καλύτεροι τρόποι να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από εσάς, το σπίτι και τον κήπο σας

1. Φυτέψτε βότανα και λουλούδια για να απωθήσετε τα κουνούπια
Ένας τρόπος για να προστατεύσετε τις εξωτερικές συναντήσεις από ανεπιθύμητους επισκέπτες είναι να γεμίσετε τον εξωτερικό σας χώρο με φυτά που τα κουνούπια αντιπαθούν πολύ. Αυτά τα φυτά δεν θα προσθέσουν μόνο αισθητική αξία στο τοπίο σας, αλλά έχουν διπλό καθήκον, να λειτουργήσουν ως σύστημα άμυνας. Οι καλύτερες επιλογές είναι το δεντρολίβανο, η λεβάντα και ο βασιλικός.

2. Aντικουνουπικό λιβάνι
Τα κουνούπια θα μείνουν έξω από τα πάρτι σας, αν καίτε λιβάνι. Για αρχή, τα κουνούπια δεν είναι τόσο μεγάλοι φαν του καπνού και απεχθάνονται ακόμα περισσότερο τον αρωματικό καπνό. Τα πιο αποτελεσματικά στικ λιβανιού περιέχουν μια ποικιλία υλικών που περιλαμβάνουν την σιτρονέλλα, τον ευκάλυπτο, ακόμα και το γαρύφαλλο.

3. Κόκκοι καφέ
Σχεδόν όλοι πίνουμε καφέ και έτσι μας μένουν αρκετοί χρησιμοποιημένοι κόκκοι. Για να αποτρέψουμε τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, σκορπίστε χρησιμοποιημένους κόκκους καφές σε περιοχές με λιμνάζοντα νερά (αν δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε το νερό αυτό). Τα αυγά των κουνουπιών ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού και στερούνται οξυγόνου λόγω των κόκκων – γι’ αυτό δεν εκκολάπτονται.

4. Πευκόξυλο
Μπορείτε εύκολα να βρείτε πευκόξυλο για να κάψετε. Αυτό το είδος ξύλου είναι εξαιρετικά αρωματικό και θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά από εξωτερικούς χώρους και από το σπίτι. Αφήστε το για αρκετή ώρα, ώστε να αδράξετε όλα τα οφέλη του, μαζί με το άρωμά του.

5. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα
Ακόμα κι έξω, όταν μαζεύεστε το καλοκαίρι, τοποθετήστε στρατηγικά δύο ανεμιστήρες στην αυλή ή στο μπαλκόνι σας. Όχι μόνο θα δημιουργήσουν δροσιά, αλλά θα απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια.

6. Δημιουργήστε ένα φιλικό για τα πουλιά περιβάλλον
Πολλά είδη πουλιών προτιμούν τα κουνούπια ως λαχταριστό έδεσμα. Για να ενθαρρύνετε τα πουλιά να μείνουν κοντά σας, κρεμάστε διάφορες ταΐστρες γύρω από τον κήπο ή την αυλή σας και δημιουργήστε ένα φιλικό περιβάλλον γι’ αυτά.

7. Χρησιμοποιήστε λιγότερα προϊόντα ομορφιάς, όταν είστε έξω
Τα κουνούπια λατρεύουν ορισμένες λοσιόν, σπρέι μαλλιών, αρώματα, ακόμα και αποσμητικά. Αν χρησιμοποιείτε τέτοια προϊόντα, προσπαθήστε να προτιμάτε το καλοκαίρι αυτά που έχουν ισχυρό άρωμα λεβάντας, βασιλικού, δεντρολίβανου, ακόμα και ευκάλυπτου.

8. Καταναλώστε πολύ σκόρδο
Αν καταναλώνετε μια καλή ποσότητα σκόρδου πριν βγείτε έξω, θα δείτε μεγάλη διαφορά. Μπορεί η αναπνοή σας να απωθεί και τους ανθρώπους λίγο, αλλά σίγουρα θα καλύπτει το άρωμα του διοξειδίου του άνθρακα, όταν εκπνέετε. Επιπλέον, τα μόρια θείου που αναδύονται μέσω της επιδερμίδας σας θα σας κάνουν λιγότερο επιθυμητούς.

9. Φορέστε μακρυμάνικα και παντελόνια με ανοιχτά χρώματα
Αν σχεδιάζετε μια εκδρομή έξω, ειδικά στη φύση, επιλέξτε ρούχα που δεν θα σας μεταμορφώσουν σε μαγνήτη κουνουπιών. Ελαφριά, φωτεινά χρώματα και χαλαρά υφάσματα λειτουργούν καλύτερα. Ένα καπέλο με φωτεινό χρώμα είναι επίσης μια καλή ιδέα, για να κρατήσετε μακριά από το πρόσωπο και το κεφάλι τα κουνούπια.

10. Ψεκαστείτε με βανίλια
Η βανίλια είναι φυσικό απωθητικό των κουνουπιών. Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού βανίλια σε ένα φλιτζάνι νερό και βάλτε το σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Όταν είστε έξω, μπορείτε να ψεκαστείτε με βανίλια. Η βανίλια θα καλύψει τις μυρωδιές του σώματός σας και θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια.

Πηγή

Σχολιάστε